null Beeld

Cindy heeft online een wandelclub opgericht: “We delen lief en leed met elkaar.”

Afgelopen jaar ging margrietvriendinnen.nl in de lucht. Inmiddels zijn er al vele vriendinnengroepen ontstaan. Cindy Geven (47) werkt op een ROC in Velp als verzuimconsulent.  Ze is getrouwd en moeder. Via margrietvriendinnen.nl heeft ze een wandelclub opgericht.

“Sporten is niets voor mij. Ik was zo’n type dat de sportschool sponsort. Vol goede voornemens kocht ik een kaart om vervolgens na drie keer trainen mijn gezicht niet meer te laten zien. Met wandelen had ik ook weinig. Totdat mijn schoonzus, die ook mijn vriendin is, voor haar gezondheid wilde gaan wandelen. Ik besloot haar gezelschap te houden. En zo liep ik mijn eerste kilometers. Het leek ons gezellig om met meer mensen de natuur in te gaan. Ik plaatste een oproep op de Margriet-vriendinnensite met de vraag wie er zin had om elke zondag te wandelen. Het duurde niet lang of er had zich een kleine groep gevormd met vrouwen uit Veenendaal, Amersfoort, Dieren, Groessen en Arnhem. Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn we uitgegroeid tot een club die bestaat uit 26 deelnemers. Je weet hoe dat gaat: die neemt die mee, en die weer die. Dat de groep zo groot zou worden, had ik nooit durven denken. En nog steeds melden nieuwe wandelaars zich aan. Dat blijf ik spannend vinden, want het is altijd de vraag hoe iemand binnen de groep valt. En of wij onze warmte kunnen overbrengen aan de nieuwkomer.

Ik ben degene die elke week een wandeling van zo’n tien tot vijftien kilometer uitstippelt in de omgeving van Arnhem. Vervolgens post ik die in de groepsapp en iedereen die kan, gaat dan mee. Samen met nog zes vrouwen en een man vormen wij de vaste kern. Dat er ook een man van de partij is, daar hebben we lol om. Met Joop erbij kan ons niets gebeuren, grappen we vaak. Weer of geen weer, elke zondag is een feestje. Wandelen verbindt en ontspant. De enige stress die we hebben, is dat de gps ons niet in de steek mag laten. We maken vaak bijzondere dingen mee. Juist doordat we zo veel plezier uitstralen, denk ik. Zo was er eens een boer die ons appels gaf, trakteerde een voorbijganger ons op broodjes en bood een echtpaar ons koffie met iets lekkers erbij aan. Vervolgens mochten wij in hun tuin blijven zitten terwijl zij zelf weg moesten.

‘Deze wandelgroep heeft mijn leven verrijkt. Ik sta er versteld van hoe gemakkelijk we lief en leed delen met elkaar’

Er zijn plannen om een weekend met z’n allen naar de Ardennen te gaan. En sommige mensen uit het clubje zie ik ook tussendoor. Dan gaan we met z’n tweetjes lunchen of wandelen op een doordeweekse dag. Binnenkort is er een ladies night en gaan we naar de film.

Deze wandelgroep heeft mijn leven verrijkt. En ik weet zeker dat ik niet alleen voor mezelf spreek. Ik sta er versteld van hoe gemakkelijk we lief en leed delen met elkaar. Juist omdat we allemaal in een andere levensfase zitten. Zo is er een twintig jarig meisje in de groep, maar ook een gepensioneerde dame met heel andere interesses en achtergrond. Er werkt iemand in de jeugdzorg en weer een ander doet vluchtelingenwerk. We hebben elkaar echt iets te melden. Ik ben dankbaar voor de mooie gesprekken. En dat de wandelclub een hechte vriendinnenclub is geworden. In de media hoor je niet anders dan dat er zo veel eenzame mensen zijn. Terwijl, zo heb ik althans gemerkt, contact maken zo gemakkelijk gaat als je je ervoor openstelt.”

Margriet Vriendinnen

Samen leuke dingen doen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op dit nieuwe online vriendinnenplatform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk vriendinnen vindt, leuke vrouwen die bij je in de buurt wonen. Door je in te schrijven bij gezellige groepen of zelf activiteiten te organiseren maak je snel nieuwe vriendinnen. Ga lekker samen highteaën, volg een workshop taarten bakken of begin bijvoorbeeld een gezellige wandelclub.

Bekijk ook

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden