Margriet logo
null Beeld

Cees en Ondine vonden elkaar in coronatijd: ‘Ik viel onmiddellijk voor zijn stem’

Cees (70) uit Zoetermeer stond al een jaar ingeschreven bij een relatiebemiddelingsbureau. Na verschillende dates die nergens op uitliepen, had hij de moed bijna opgegeven. Maar toen stelde zijn matchmaker Cees in april voor aan haar vriendin Ondine (63), die net als hij in Zoetermeer woonde en niet ingeschreven stond. Ze vonden liefde in coronatijd.

En de vonk sprong meteen over.

Zijn stem

Ondine: "Op verschillende datingapps hield ik het niet meer dan twee dagen vol, ik vond het afschuwelijk. En toen vertelde mijn vriendin die bij een relatiebureau werkt over Cees. Ik was nieuwsgierig naar hem. Niet veel later belde hij me op en ik viel onmiddellijk voor zijn stem."

Coronatijd

"Omdat we tijdens de lockdown niet de vrijheid hadden om af te spreken in een restaurant of café moesten we goed nadenken hoe we elkaar beter konden leren kennen zonder risico’s te nemen. Uiteindelijk kozen we voor een anderhalvemeterwandeling in een park bij Cees om de hoek. Wat een stoere man, dacht ik toen ik hem zag. De vonk sprong meteen over. We spraken af dat we bij elkaar zouden eten als we tien dagen klachtenvrij zouden blijven."

Het verleden

"Eenmaal bij hem thuis zag ik dat hij in de zes jaar dat hij in zijn appartement woont er nooit echt een thuis van heeft gemaakt. De berging stond vol met dozen. Omdat we door de lockdown weinig konden doen, stelde ik voor om hem te helpen met opruimen. Samen gingen we door oude documenten, foto’s en spullen van zijn overleden vrouw."

"Dat was heel emotioneel, zowel voor hem als voor mij. Het spoorde hem, maar ook mij, aan om over het verleden te praten. Ook al is het normaal gesproken een basisregel voor daten: praat niet over je ex of je overleden echtgenoot, het heeft ons bij elkaar gebracht. Het was al zo snel bijzonder en vertrouwd. Nog altijd ben ik verliefd op Cees, hij is echt een boeiend mens. We zijn nog lang niet uitgepraat."

Meteen verkocht

Cees: "Ik had het opgegeven om nog een relatie te krijgen. Het is goed zo, dacht ik, ik blijf in mijn uppie en maak er het beste van. Ik ben heel blij dat het anders is gelopen. Sinds ik Ondine ken, ga ik lichter door het leven. Vanaf het eerste moment dat we elkaar aan de telefoon spraken, was het alsof we elkaar al jaren kenden en toen ik haar zag, was ik meteen verkocht."

"Er stond een vrolijke, uitgelaten, mooie vrouw voor me. Ik was sprakeloos en kon alleen maar denken: waar heb ik dit aan verdiend? Mensen in mijn omgeving vragen geregeld wat er met mij aan de hand is. Na vijftien jaar speel ik weer piano, ik lees weer boeken en kijk films. Ik ben met het verleden aan de slag gegaan en voel me na het opruimen en opnieuw inrichten voor het eerst echt thuis in mijn appartement."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Positieve invloed

"Ondanks alle nadelen ervan heeft deze coronatijd een heel positieve invloed gehad op mijn relatie met Ondine. In een korte tijd zijn we heel dicht naar elkaar toe gegroeid. Daar hadden we anders maanden, of misschien wel jaren, voor nodig gehad. Als we samen zijn, kijken we Netflix, luisteren we muziek of koken we voor elkaar."

"Laatst deden we een online wijnproeverij en lieten we een diner bij ons thuis bezorgen. We hebben veel gepraat over het verleden, maar genieten liever van hoe goed we het nu hebben. Natuurlijk fantaseren we over uitstapjes en vakanties na coronatijd, maar we weten dat als je plannen maakt, het leven soms toch anders loopt."

Tekst | Liselotte Idema

Foto | Iris Planting

null Beeld

Margriet 11 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week: een jaar corona - dit heeft het ons gebracht, een interview met Daphne Deckers, verzorgingstips voor grijs haar, 6 vragen aan 6 vrouwen uit de Tweede Kamer én we geven maar liefst 214 (!) boeken weg. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden