Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Ik vind het lastig om mijn zoon los te laten’

wat-zou-jij-doen-ik-vind-het-lastig-om-mijn-zoon-los-te-laten.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Carlien (56). Zij vindt het lastig om haar zoon los te laten. Ze ziet dat hij niet goed voor zichzelf zorgt, maar wil hem ook niet te veel betuttelen.

Carlien ziet dat het niet goed gaat met haar zoon, maar vind het ook lastig om steeds in te grijpen.

Zoon los laten

Carlien (56): “Onze zoon is 25 en dus volwassen. Maar wat kost het mij een moeite om hem los te laten. Ik zie namelijk dat hij er een potje van maakt. Het is een rommel in zijn woning: er wordt niet of nauwelijks gestofzuigd en overal staat vuile afwas. Bovendien zie ik dat hij niet gezond eet, omdat hij kilo’s is aangekomen en een bleke patathuid heeft. Waarom? Hij heeft dit niet van ons meegekregen. Ik wil hem natuurlijk niet betuttelen, maar ik kan toch ook niet wegkijken?”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Cindy advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ook interessant