null Beeld

Carin heeft aangezichtspijn: ‘Soms dacht ik, rijd maar over me heen, het is mooi geweest’

Als kind al heeft Carin vreselijke pijn in haar mond. De oorzaak wordt vooral gezocht bij haar gebit en er worden meerdere kiezen getrokken. Ondanks het sneuvelen van haar kiezen blijft de pijn ondragelijk. “Als ik toen had geweten dat ik nu nog steeds met die pijn zou zitten, dan weet ik niet of ik er nu nog had gezeten.”

Toen Carin eindelijk een diagnose van aangezichtspijn kreeg, sprong ze dan ook een gat in de lucht, ze was níet gek. Maar elke dag leven met pijn, hóe houd je dat vol?

‘Er moet nu wat gebeuren’

Voordat Carin uitvond waar ze last van heeft kon niemand een vinger leggen op haar pijn. Niets leek de pijn te verzachten. Toen ze 27 was en op een avond in de kroeg zat werd de pijn ondragelijk. Ze was ervan overtuigd dat het een van haar kiezen was en stond na een slapeloze nacht, samen met haar man, op zaterdagochtend vroeg bij haar tandarts op de stoep. “Mijn man zei: ‘Er moet nu wat gebeuren anders springt ze van de flat.’ De tandarts heeft toen in zijn badjas mijn kies eruit getrokken.”

'Het is mooi geweest'

Toch werd Carin ook hiermee niet geholpen. Een aantal jaren heeft ze verder geleefd met vreselijke pijn, zonder te weten wat er aan de hand was. Zelfs zo erg, dat ze het op sommige dagen echt niet meer aankon. “Voordat ik kinderen had, had ik momenten dat ik op de fiets zat en dacht ‘Kom maar met die vrachtwagen, rijd maar over me heen. Het is mooi geweest.’”

Kippenvel

Tot ze op een dag op een forum precies háár verhaal leest. “Ik had er helemaal kippenvel van, van m’n kruin tot aan m’n tenen. Ik rende naar beneden, en riep naar mijn man ‘Hans! Hans, ik heb aangezichtspijn!’. Hij keek mij aan en zei: ‘Nou, dat is niet echt iets om heel blij mee te zijn.’” Voor Carin was die herkenning juist een enorme opluchting: de pijn bestond echt, ze was dus níet gek.

Elke dag pijn

Hoe gaat Carin om met de pijn die ze elke dag voelt? En hoe kijkt ze nu naar de toekomst? Beluister hieronder het verhaal van Carin:

Meer over Mijn verhaal

In de indrukwekkende podcastserie Mijn verhaal gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister alle afleveringen via Margriet.nl/podcast.

Interview | Marijke Kolk

Onder redactie van | Nova Letschert en Loesja de Bruin

Beeld | Privéfoto

Lisa Manche
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden