null Beeld

Bregje had een relatie met hasjhandelaar ‘de Walrus’: ‘Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel’

Op haar 21e valt Bregje als een blok voor de achttien jaar oudere hasjhandelaar 'de Walrus'. Zij een student uit een goed milieu, hij een prominent figuur in het criminele circuit. Twee compleet verschillende werelden, maar er was een 'zielsverbondenheid' tussen de twee.

"Hij was te oud, te dik en ook nog eens een hasjhandelaar: allemaal dingen waarvan ik vond dat het niet kon. Maar tegelijkertijd trok hij me aan als een magneet. We waren zó anders, maar toch was er een zielsverbondenheid tussen ons."

'Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel, wat idioot was natuurlijk'

“Het was geen gewone relatie, het voelde meer als een eeuwig durende affaire", vertelt Bregje. "De relatie was precies wat ik nodig had in die tijd. Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel. Wat idioot was natuurlijk, want hij liep helemaal niet in een veilige wereld rond.” Sterker nog, de Walrus sliep met een pistool onder zijn kussen. Door haar relatie met hem kwam Bregje in een heel nieuwe wereld terecht, met internationale reizen, sporttassen vol geld, maar ook veel liefde. “Een krankzinnige maar heel mooie tijd, met een the sky is the limit-gevoel.”

'Ik bleef achter met zijn schulden'

Op 46-jarige leeftijd overleed de Walrus aan een hersenbloeding, volgens Bregje waarschijnlijk een gevolg van de stress, schulden en de druk van de hasjhandel. Zij bleef achter met zijn schulden, die ze probeerde af te lossen in de harde wereld van de hasj. “Die zielsverbondenheid met hem, heb ik zelden gehad na die tijd. We haalden het beste uit elkaar. Ik heb dankzij de Walrus veel meer vertrouwen in mezelf én in de wereld gekregen.”

Beluister nu Mijn verhaal aflevering 2 met Bregje:

Volgende week in Mijn verhaal: Kyra sloeg samen met haar zoon op de vlucht voor haar schoonfamilie

Nadat Kyra's Iraanse schoonfamilie besloot haar partner Mohsen uit te huwelijken aan een Iraanse vrouw, sloeg Kyra op de vlucht met haar zoon Omar; doodsbang dat haar schoonfamilie Omar zou ontvoeren. "Ik hoorde vier maanden nadat ik gevlucht ben dat Mohsen getrouwd is met de bruid die zijn familie voor hem had uitgekozen. Dat was een klap in mijn gezicht, alsof ons gezin nooit iets had betekend." Vanaf 2 juni te beluisteren op margriet.nl/podcast.

Interview | Marijke Kolk

Onder redactie van | Nova Letschert, Annemijn Fleer en Loesja de Bruin

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden