Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Bibian Mentel vertelt over haar toekomst: ‘Ik zeg: kom maar op!’

bibian-mentel-vertelt-over-haar-toekomst.png

Het gaat na een pittig jaar gelukkig weer redelijk goed met Bibian Mentel (48). Ze sprak RTL Boulevard over haar meest dierbare momenten van het afgelopen jaar én hoe ze naar de toekomst kijkt. “Ik vind het super zoet dat mensen met me meeleven.”

Het jaar begon positief voor Mentel: ze zette haar eerste stappen weer met behulp van een rollator. De video die daarvan gemaakt is, was voor veel mensen inspirerend, en won dan ook de award voor ‘meest memorabele moment’ van RTL Boulevard. Helaas moest de snowboardster later dit jaar toch weer onder het mes, omdat er een stukje wervel verwijderd moest worden die door een tumor was beschadigd. Gelukkig ging ook die operatie goed.

Bibian Mentel

Daarom is Bibian Mentel nu weer druk bezig met wandelen. “Ik wil verder, en ik blijf oefenen. Ik probeer iedere dag achter die rollator een paar meter te stappen. Het is gaaf om te kunnen laten zien dat het ook kan. En dat met meerdere mensen te delen”, vertelt ze aan Boulevard. Over de vraag wat haar meest dierbare moment van het afgelopen jaar was, hoeft Bibian niet lang na te denken. “Dat zijn toch de momenten die ik samen met mijn gezin deel. Dat zijn vaak juist de hele kleine dingetjes. We zijn de laatste tijd als gezin weer heel erg bezig met Yahtzee. Gewoon aan de keukentafel na het eten, gewoon allemaal een spelletje of twee. Dat zijn de momenten waar je alles los kan laten en gewoon lekker met elkaar kan lachen. En iedere dag is voor mij weer een feestje.”

Toekomst

Ook over haar toekomst is Bibian Mentel – als altijd – ontzettend positief. “Eigenlijk durf ik niet heel veel verder te kijken dan maximaal twee, drie maanden. Maar vooralsnog zijn de artsen gewoon heel positief.” Ze legt uit dat er in haar ruggengraat tot nu toe geen extra tumoren zijn gevonden. Ook de uitzaaiingen in haar longen lijken langzaam te groeien. “Dus zoals het er nu uitziet, zeg ik: kom maar op!”

Herinneringen aan vroeger

Eerder dit jaar vertelde Bibian in een uitgebreid interview in Margriet onder andere over haar dierbare herinneringen aan vakanties van vroeger. “De zomers in Loosdrecht waren zo zalig dat mijn ouders besloten dat we nooit echt op vakantie hoefden. En in de winter gingen we dan extra lang op wintersport. Een week of drie, naar een klein dorpje in Zwitserland.” Het volledige interview kun je hier lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | RTL Boulevard
Fotografie | Marloes Bosch

Ook interessant