null Beeld

Bibian Mentel: ‘Ik weet dat de artsen niets meer voor me kunnen doen, maar ik kies ervoor te blijven genieten’

Vandaag kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Bibian Mentel volledig is uitbehandeld voor kanker. 'Onze' lieve, stoere Bibian. Deze week is Bibian gasthoofdredacteur van Margriet, haar nummer ligt op donderdag 11 maart in de winkel.

Met haar man Edwin, drie kinderen, moeder, beste vriendinnen en heel veel andere lieve mensen, heeft Bibian een prachtige Margriet gemaakt. Daarin vertelt ze ook over het verdrietige nieuws.

Bibian: 'Mij zul je niet horen klagen, want klagen heeft nog nooit iets opgelost'

In haar voorwoord schrijft Bibian: “Ik weet ondertussen dat de artsen niets meer voor me kunnen doen. De kans is zelfs aanwezig dat ik deze Margriet niet meer zal kunnen lezen. Maar mij zul je niet horen klagen, want klagen heeft nog nooit iets opgelost. Ik kies er heel bewust voor om dat niet te doen en te blijven genieten van de mooie dingen in het leven. Natuurlijk zou ik ook het liefst nog één keer naar mijn favoriete restaurant gaan met vriendinnen, samen met Edwin naar de film of een weekendje naar Barcelona met de kinderen. Maar gelukkig blijven er nog genoeg dingen over die je samen met je geliefden kunt delen."

Bibian Mentel als gasthoofdredacteur van Margriet: 'Ik vind het een eer'

In september 2020 vroeg de redactie van Margriet aan Bibian of zij gasthoofdredacteur wilde zijn. “Ik vind het een eer om gasthoofdredacteur te mogen zijn”, antwoordde zij toen. Terwijl wij ons juist ontzettend vereerd voelden dat zíj 'ja' zei en we met haar om tafel mochten om een heel bijzonder nummer te maken.

Bibian: "Ik hoefde niet lang na te denken toen ik de vraag kreeg of ik gasthoofdredacteur wilde worden van dit nummer. Ik heb met heel veel plezier samen met mijn man, drie kinderen, moeder, beste vriendinnen en heel veel lieve mensen samengewerkt aan het maken van deze Margriet."

Een herinnering aan Bibian

Bibians Margriet geeft een kijkje in haar leven en zal een prachtig aandenken zijn. Bibian: “Een herinnering aan mij voor mijn vrienden en mijn gezin, maar hopelijk ook een mooi document over omgaan met tegenslagen en de liefde voor het leven. Carpe diem!"

Wij vinden het een enorme eer dat Bibian onze gasthoofdredacteur is.

null Beeld

Beeld | Dana van Leeuwen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden