Margriet logo
null Beeld Annemiek van der Togt
Beeld Annemiek van der Togt

PREMIUM

Bianca Krijgsman: ‘Naarmate ik ouder word, merk ik dat ik steeds beter ben in het tot tien tellen voordat ik reageer’

Bianca Krijgsman (54) is cabaretière en actrice. Ze speelde in series als De luizenmoeder en Judas. Ook vormt ze met Plien van Bennekom het cabaretduo Plien en Bianca. Hun nieuwe theatershow is tot en met april te zien (bostheaterproducties.nl).

Bekende Nederlanders over inzichten die ze opdeden

null Beeld

➟1 De band met Plien is bijzonder

“Doordat we in de coronaperiode niet konden spelen, kreeg ik ineens tijd voor overpeinzingen en om bij dingen stil te staan. Dat liet mij beseffen hoe bijzonder het eigenlijk is wat Plien en ik met elkaar hebben, dat we al zo veel jaren samenwerken én hoe blij ik daarvan word.”

➟2 Clichés zijn waar

“Neem het cliché less is more, dat klopt echt. Ik ben iemand die thuis van alles en nog wat naar binnen haalt, een soort ekster die spulletjes verzamelt. Dat maakt mijn huis heel vol en mijn hoofd ook, merk ik. Nu denk ik: alles moet weg en leger, dat geeft veel meer rust.”

➟3 Tot tien tellen helpt

“Ik ben niet vaak boos, maar soms gaan dingen gewoon niet zoals ik zou willen en daar kan ik best fel op reageren. Naarmate ik ouder word, merk ik dat ik steeds beter ben in het tot tien tellen of ergens eerst een nachtje over slapen voordat ik reageer. Je ziet de dingen dan vaak heel anders.”

➟4 Dé wastip

“Aan het begin van de wasmachine zit een grijze rubberen band die je moet schoonmaken. Daar zit blijkbaar allemaal prut tussen. Jarenlang heb ik zonder dat te weten mijn kleding gewassen.”

➟5 Thuis is fijn

“Voor corona dacht ik altijd: ik moet de deur uit, naar de stad, op het terras zitten, ergens uit eten. Dat was zo’n gewoonte, terwijl je thuis ook gezellig koffie kunt drinken of iets kunt eten. Ik vind het nu ook net zo leuk om hier in de omgeving te wandelen met een zakje boterhammen van thuis voor onderweg.”

➟6 Ik ben leuk genoeg

“Als je jong bent, zit je vol met onzekerheden en maak je je continu druk om hoe je op anderen overkomt. Of ze je wel leuk genoeg vinden. Inmiddels heb ik het punt bereikt dat ik denk: dan vinden ze mij toch niet leuk. Als ik het zelf maar vind.”

Tara BeckAnnemiek van der Togt

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden