Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Barry Atsma: ‘Braziliaanse muziek en de Portugese taal bezorgen me intens geluk’

barry-atsma.jpg

Barry Atsma (45) is acteur. Hij speelde in toneelstukken, tv-series en films, inmiddels ook in het buitenland. Vanaf 13 september is hij te zien in Klem 2, waarin hij belastingambtenaar Hugo speelt die tegen wil en dank in de onderwereld is beland.

Dolfijnen

“De eerste jaren van mijn leven woonde ik in Griekenland; mijn vader werkte daar. Ik herinner me dat we vanaf Korfos, een plaatsje niet ver van Athene, naar de eilanden zeilden. Ik lag op de punt van de boot en zag tot mijn grote verbazing en vreugde dolfijnen die meezwommen. Het was magisch.”

Eerste liefde

“Mijn eerste grote liefde beleefde ik in Brazilië. Ik was een tiener en heel erg verliefd op Paula Pontes, een Braziliaans meisje dat niet alleen slim was maar ook heel goed kon honkballen. Braziliaanse muziek en de Portugese taal, ze bezorgen me een mix van intens geluk en ‘saudade’, oftewel: weemoed.”

Klem-familie

“De cast en de crew van Klem zijn als een grote familie voor me. Met dit team zijn we na twee seizoenen bijna een jaar samen opgetrokken. Van de regisseur en de cinematograaf tot de acteurs en de catering, de verbondenheid is zo groot. Echt bijzonder. Ik ben allang weer door met nieuwe projecten, maar mis mijn Klem-familie wel.”

Dochters

“Toen mijn dochter deze zomer afscheid nam van groep acht en werd uitgezwaaid op school, heb ik een traantje gelaten van geluk. Haar moeder, zij en ik stonden met z’n drieën te knuffelen. Het was zo’n moment dat je even stilstaat bij je zegeningen. Wat wordt ze groot, wat gaat het goed, wat een groot geluk, zo’n dochter. En ik heb er twee! Laatst keek ik samen met mijn dochters Wimbledon en daarna voetbal. Eerst Federer die werd verslagen, toen de strijd tussen Engeland-Kroatië. Dat is echt intens genieten. Met die twee op de bank, samen kijken en commentaar geven.”

Noortje

“Ze is stronteigenwijs, heeft die geweldige Rotterdamse humor en leidt een superdruk leven, maar verrast mij dan toch nog met een verrukkelijk maal. Noortje is een fantastische vrouw. Het is niet moeilijk om van haar te houden en met haar gelukkig te zijn. Integendeel.”

Vakanties

“Ik moet altijd nog wel een paar dingen doen voordat ik echt vrij ben en op vakantie kan, maar het is afbouwen en afronden. Dat vind ik een heerlijke periode: dat je uitkijkt naar rust, bijkomen en bijtanken. En dat die binnen handbereik is.”

Klem 2 is te zien op BNNVARA, NPO 1.

Tekst | Deirdre Enthoven
Fotografie | Ineke Oostveen

Dit is afkomstig uit Margriet 2018-37, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant