Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Arie Boomsma: ‘Mensen zullen altijd iets van me vinden. Daar laat ik me niet door leiden’

arie.jpg

Arie Boomsma (43) presenteert dit seizoen twee programma’s tegelijkertijd bij Net5: Arie en de 
kleine mensen en Grenzeloos verliefd. Beide series zijn verre van braaf en dat bevalt Arie wel. Deze week doet hij zijn verhaal in Margriet.

Pfff druk, twee programma’s tegelijkertijd opnemen en daarvoor van hot naar her vliegen. En dan ook nog twee sportscholen runnen en een toegewijde papa voor Bobby Jo en steun en toeverlaat voor Romy zijn. Zeker nu ze zwanger is van jullie tweede. De hormonen gieren natuurlijk door haar lijf.
Lachend: “Dat valt wel mee. We krijgen een zoontje. Fantastisch, een zóón. Ik kon het eerst niet geloven, had rekening gehouden met een meisje. Geen idee waarom. Ook prima natuurlijk, maar een dochter én een zoon is geweldig. Het woord ‘druk’ mijd ik; als je het vaak 
genoeg zegt, raak je al gestrest. Periodes waarin mijn agenda stampvol is duren gelukkig niet lang en dan máák ik tijd voor mijn gezin. En anders wijst Romy mij er wel op. Zo van: ‘En nu zijn wij aan de beurt.’ Verder zorg ik dat er een ritme in mijn dag zit, dat houdt mij overeind.”

En dat ritme is?
“Ik sta om zes uur op en lees mijn mail. Rond zevenen wordt Bobby wakker en haal ik haar uit bed. Ik geef haar alvast een hapje en we spelen een kwartier. Dan komt Romy eruit en ontbijten we met z’n drietjes. Rond negen uur ga ik de deur uit. Ik probeer ’s avonds weer op tijd terug te zijn om Bobby in bad te doen en naar bed te brengen. En ik eet en sport elke dag op vaste tijden. Lukt dat niet, dan heb ik een probleem.”

Dan word je chagrijnig?
“Nou, dan krijg ik wel een kort lontje. Ik probeer elke week zes keer te trainen. Dan houd ik de juiste energie. Een uurtje sporten bepaalt ’s ochtends mijn agenda, eromheen bouw ik de rest van mijn 
afspraken. Ik wijk daar in principe niet van af. Door intensief te sporten kan ik mijn leven goed aan en ben ik thuis niet lusteloos na een werkdag. Dat ik er 
een sixpack aan overhoud is een leuk 
gevolg, maar daar gaat het niet om. Door te sporten verleg ik mijn grenzen.”

Over grenzen verleggen gesproken, de vrouwen uit jouw programma Grenzeloos verliefd geven voor de liefde veel op.
“Tijdens het doorlezen van de cases heb ik echt weleens gedacht: wat doe je? Maar zodra ik ze sprak, voelde ik: doen! Ga ervoor en volg je hart. Ik keek altijd al graag naar het programma en had dan zoveel vragen. Nu mag ik ze stellen.”

Zoals?
“Bijvoorbeeld waarom je alles opgeeft om met een bananenboer in Gambia te trouwen. Er is daar geen water, geen elektriciteit, geen supermarkt in de buurt. En het meisje wordt zijn tweede vrouw. Gaandeweg onze gesprekken ben ik haar gaan begrijpen. Ze is 
bevriend geraakt met zijn eerste vrouw en is gelukkig. Ik geloof haar.”

‘Ik eet en sport elke dag op vaste tijden. Lukt dat niet, dan heb ik een probleem’

Zou jij dat kunnen, tweede man zijn van jouw vrouw in Verweggistan?
“Ik volg mijn hart, helemáál als het op liefde aankomt. Als het klopt, duik ik erin. Als ik Romy in het buitenland was tegengekomen, was ik meteen achter haar aangegaan. Ik weet niet of ik mijn leven hier helemaal zou opgeven. Ik houd van de Nederlandse samenleving. Een deel van het jaar in het buitenland wonen, dat kan ik me voorstellen. Mits ik mijn werk kan blijven doen. Ik houd van reizen. Als student psychologie heb ik zes jaar in Amerika gewoond, dus ik weet hoe het is om familie en vrienden achter te laten. Eigenlijk kun je over dit vraagstuk niet filosoferen; je weet pas wat je moet doen als je ervoor staat. Die tweede echtgenoot zou ik in elk geval niet kunnen zijn, daarvoor vind ik de liefde te allesomvattend!”

Romy is de ware. Kort samengevat: na een langdurige relatie nam je het drie jaar niet zo serieus met de liefde. Je genoot en toen kwam Romy op je pad. Je zwichtte voor haar charmes, een oude geest in een jong lichaam. Het roer ging om en nu hebben jullie een kindje. En straks nog eentje erbij. Ze leefden nog lang en gelukkig…
“Dat hoop ik wel, ja. Bij Romy heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat alles klopt. Alsof we totaal vanzelfsprekend bij elkaar zijn, en steeds nieuwe stappen zetten. Heerlijk is dat.”

Grenzeloos verliefd zijn leidt soms ook tot eenzaamheid.
“Tsja, sommige vrouwen hebben nog geen werkvergunning en zitten de eerste tijd thuis in een vreemd land. Daar moet je wel tegen kunnen. De liefde begint pas om zes uur ’s avonds.”

Ken jij dat, eenzaamheid?
“Nee, ik houd van alleen zijn en zonder me graag af. Maar ik heb ik hier wel mijn veilige haven: mijn vrouw, dochtertje, familie en vrienden. Ik hóéf niet alleen te zijn en dat is een heel andere keuze.”

Lees het hele interview met Arie Boomsma in Margriet nr. 39. Je kunt het hele interview ook online lezen via Blendle.

Interview | Ingrid Spelt
Fotografie | Marloes Bosch
Styling | Brigitte Kramer
Visagie | Carmen Zomers

Lees ook deze interviews

Kijk ook

Met deze lifehack hoeft je jeans NIET in de was, maar zeg je wel vaarwel die vieze geurtjes.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant