null Beeld

Annemiek vond bij een dodelijk ongeluk haar zoon: ‘Dat moment was gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer’

Het leek een normale nachtdienst voor ambulancechauffer Annemiek toen er om kwart over vier een melding binnenkwam over een auto die was gecrasht en in brand gevlogen. "Wie de slachtoffers waren, was nog onbekend”, vertelt ze. Op haar ergste nachtmerrie had Annemiek zich echter nooit kunnen voorbereiden.

"We liepen naar de auto toe en op ongeveer een meter afstand herkende ik de auto, of wat daar nog van over was." Het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn.

Hulpverlener en moeder Annemiek

"Dat moment was gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer. Ik ben weggelopen en ben heel hard gaan gillen en aan mijn haar gaan trekken", vertelt Annemiek. "Het ene moment was ik de hulpverlener die de sporen kwam bekijken en het volgende moment was ik de moeder van het slachtoffer.”

'Het overlijden van je kind kun je nooit een plek geven'

Hoe ga je om met zó'n groot verlies? “Het overlijden van je kind kun je nooit een plek geven", vertelt Annemiek aan journalist Marijke Kolk in de eerste aflevering van onze nieuwe tiendelige podcastserie Mijn Verhaal. "Ik zou namelijk niet weten waar die plek is, ik heb echt geen flauw idee." En toch moest Annemiek door na het overlijden van Gian. Een ontroerend en inspirerend verhaal over verlies, moederliefde en zo goed en zo kwaad als het gaat de draad weer oppakken.

Beluister nu de eerste aflevering van 'Mijn verhaal' met Annemiek:

Volgende week in 'Mijn verhaal': Bregje had een relatie met hasjhandelaar 'de Walrus'

Volgende week hoor je het verhaal van Bregje, die op haar 21e als een blok viel voor de 15 jaar oudere hasjhandelaar 'de Walrus'. Een man die het leven ten volle leefde, maar ook sliep met een pistool onder zijn kussen. "Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel. Wat idioot is natuurlijk, want hij liep helemaal niet in een veilige wereld rond." Geen man die je zomaar aan je ouders voorstelt... Beluister het verhaal van Bregje vanaf 26 mei op margriet.nl/podcast.

Interview | Marijke Kolk

Onder redactie van | Nova Letschert, Bram Huisers en Loesja de Bruin

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden