null Beeld

Anne: ‘Mijn leven wordt steeds leuker naar mate ik ouder word’

Anne Buiskool (61) startte op haar 51ste haar eigen bedrijf als mediator, relatiecoach en ritueel begeleider en kocht afgelopen november een camper waar ze deeltijds in gaat wonen en werken. En wat blijkt? Haar leven wordt er steeds leuker én makkelijker door.

"Ik werk nu regelmatig met veel plezier vanuit mijn camper"

‘De eenvoud van het camperleven trekt me’

“Al tien jaar heb ik een opwindbaar minicampertje in mijn huis staan als symbool voor een droom voor de toekomst. Ik heb ooit als acrobate gewerkt; met een groep mensen reden we met een busje rond en traden we op in steden. Dat gevoel van vrijheid is me altijd bijgebleven. Vorig jaar zei ik: ‘Volgend jaar ga ik parttime in een camper wonen en werken.’ Ik had het nog niet uitgesproken of er kwam uit het niets een geldbedrag vrij in mijn familie. Precies genoeg om een camper te kopen. Op internet vond ik een camper met een houtkachel die op nog geen tien kilometer van mijn huis te koop stond. Zo kwam mijn droom eerder uit dan ik had gepland."

De vrijheid tegemoet

"‘O, dan ga je de vrijheid tegemoet,’ is wat sommigen zeiden toen ik vertelde over mijn camperplannen. Maar nee, dat is het niet, ik bén vrij en vanuit vrijheid kies ik hiervoor. De eenvoud van het camperleven trekt me, het is dan ook nog een grote wens om in de toekomst in een tiny house te gaan wonen. Ik ben een enorme verzamelaar en mijn huis is te vol. Het trekt me om in de volgende fase van mijn leven in een veel grotere eenvoud te leven en te zijn."

Lees ook:

Dít is waarom we steeds minder risico’s nemen wanneer we ouder worden

Naar het buitenland

"Ik werk nu regelmatig met veel plezier vanuit mijn camper, wat voelt als een warm, veilig omhulsel; dan rijd ik naar een mooi natuurgebied of mag ik bij een collega op het erf staan. Door mantelzorg voor mijn moeder loopt alles anders, maar ik wil in de toekomst ook naar het buitenland reizen. Ik heb al heel lang de fantasie dat ik met een busje een dorpsplein op rijd en dat mensen gewoon bij me aanschuiven om te praten over hun relaties."

Leuker en makkelijker leven

"Mijn leven wordt steeds makkelijker en leuker naarmate ik ouder word, omdat ik steeds beter doorzie wat aandacht mag hebben en wat niet belangrijk is. Vaak hoor ik: ‘Wat een lef heb je!’ Maar ik doe het gewoon en heb er niet te lang over nagedacht. Voor mij is dat zo vanzelfsprekend. Als ik nu naar foto’s en filmpjes kijk van mezelf van vroeger zie ik een meisje met wippende paardenstaartjes en een lichtheid. Het lijkt wel alsof ik steeds dichter kom bij wie ik hoor te zijn.”

null Beeld

Tekst | Jessica van Zanten

Fotografie | Ester Gebuis

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden