null Beeld

Anita Witzier: ‘The Royal Bucketlist! Wat zou daarop staan? Dat lijkt me voor een koning helemaal zo makkelijk nog niet’

Anita Witzier is presentatrice, getrouwd met Michel en moeder van Bram (24) en Julia (19).

Zal de koningin een surpriseparty organiseren? Een taart bakken waarop vijfitg kaarsjes passen? Of zet ze een Abraham in de tuin en prikt ze geplastificeerde A-viertjes aan de bomen in de buurt met: ‘Hoera hoera, 50 voor WA!’ zodat passanten weten dat ze drie keer moeten claxonneren. Misschien houden ze wel een themafeest, waarop iedereen verkleed komt. De koning als… tja… nou ja, als jager, piloot, bierbrouwer? Ah nee, dat is flauw.

Ik hoop in elk geval dat ze een tête-à-tête-dinertje houden metkaarsen, rozen en champagne. Hij, de koning, wordt immers vijftig.

Driewerf hoera!

Ik kan hem nu al vertellen dat vijftig niet het nieuwe veertig is, mocht hij daar stiekem zijn hoop op hebben gevestigd, maar dat zal-ie zelf ook wel voelen bij het opstaan. Waarmee niets menselijks hem dus vreemd is. Zou-ie er eigenlijk mee zitten, met dat vijftig worden?Ik hoor het vaak genoeg om me heen; vijftig worden is een ‘dingetje’. Zelf had ik daar geen last van. Nou ja, ik vond het een geweldigdingetje, dat vijftig wórden. Vijftig zíjn, daar gaat het om. Beseffen dat de tijd doortikt en dat de minuten die achter je liggen een veelvoud zijn van die er nog te gaan zijn. Ook als je koning bent.

Misschien dat het koningschap hem wél behoedt voor een midlife-crisis. Ik hoop het zo, want het idee van onze koning in lederen kostuum op de motor… Of aan de tweede leg met een jonge dame half zo oud… Ik moet er niet aan denken!

Doe dan maar de bucketlist, ook een typisch vijftigersfenomeen.

The Royal Bucketlist! Wat zou daarop staan? Dat lijkt me voor eenkoning helemaal zo makkelijk nog niet. Grote reizen maken, wereldsteden bezoeken, en plein public toiletpotten gooien... Been there, seen it, done it. Een vliegtuig besturen: check. Een vakantiehuis in Griekenland: check. Jagen in Afrika, de Olympische Spelen bezoeken, op de foto met Poetin: check, check, dubbelcheck. Begrijpt u dat zo’n wensenlijst voor onze koning helemaal zo makkelijk niet is?Maar als ik Uwe Koninklijke Hoogheid een suggestie mag doen? Mijn bijdrage aan uw bucketlist: om op Koningsdag een gewone burger te zijn. Dan halen we ’s morgens oranje tompouces bij de bakker, die zijn top! Daarna slenteren we langs de kindermarkt, waar we voor een zacht prijsje wat dvd’s en boeken op de kop tikken. Hartstikke leuk voor de prinsessen. In de loop van de middag drinken we in het dorp een paar wijntjes. Een beetje ouwehoeren met dorpsgenoten, dansen, een broodje hamburger eten, dat de keuring van de Nederlandse voedsel-en warenautoriteit waarschijnlijk niet doorstaat, en dan kachelen we halverwege de avond licht aangeschoten naar huis en kijken we op tv hoe de koninklijke familie zich door het koek-happen heeft heengeslagen. Een Koningsdag zoals ik hem jaarlijks vier.

Dus, Koninklijke Hoogheid, als u zin heeft? Ik woon in Blaricum en bij Margriet hebben ze m’n nummer. Alvast van harte gefeliciteerd!

Fotografie | Ester Gebuis

Styling | Odette Simons en Nicky Groenewoud (assistent)

Visagie | Bettina Jager

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-17. Deze editie kun je nabestellen via Magazine.nl.

null Beeld

Bekijk ook onderstaande video.

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden