Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hij van Anita Witzier: Michel Nillesen

hr_michel_9756.jpg

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze week: tv-manager Michel Nillesen (51), man van presentatrice en columniste Anita Witzier (55).

“In het najaar van 2001 werd ik productieleider bij Memories. Ik vond Anita een aantrekkelijke verschijning, maar niet meer dan dat. Ze kwam op mij nogal afstandelijk over. Misschien doordat de rest al een team was, waar ik later bij kwam. Wat op mij wel indruk maakte, was dat ze nooit een blad voor de mond nam. Vaak deelde ik haar mening, maar ik zou dat dan niet zo onverbloemd tegen de betreffende persoon hebben durven zeggen. Daarin zijn we inmiddels naar elkaar toe gegroeid. Zij is iets milder en ik ben juist wat assertiever geworden. Eigenlijk heb ik haar pas wat beter leren kennen na afloop van de opnames in de studio. Meestal gingen we dan met zijn allen wat drinken. In zo’n informele setting kom je geleidelijk tot wat intiemere gesprekken. Een presentatrice is niet dagelijks op kantoor, dus het was niet zo dat wij elkaar daarna heel vaak zagen. Toch was er wel een klik. Af en toe was er een etentje met collega’s. Zo’n man of vijftien bij elkaar. Ik weet nog dat iemand me daarnaartoe een lift aanbood en dat ik die afsloeg, omdat we dan iets later zouden arriveren en dat zag ik niet zitten. Ik wilde er als een van de eersten zijn, zodat ik het zo kon sturen dat ik naast Anita kwam te zitten. Later bleek dat Anita exact dezelfde gedachte had. Het werd een superleuke avond.”

‘Ik wist: als je nu niet kiest voor Anita, heb je daar de rest van je leven spijt van’

“Nadat we een keer met zijn tweeën uit eten gingen, ontstond er een bepaald gemak waarmee we met elkaar omgingen. Het was begin 2003, Anita was vrij, maar ik zat nog in een relatie. Mijn diepste gevoel zei: als je nu niet kiest voor Anita, ga je daar de rest van je leven spijt van krijgen. Dat het toch een pijnlijke worsteling werd, kwam doordat ik de moeder van mijn dochter Luna én Luna zelf -die toen pas zeven was – verdriet moest doen. Mijn twee beste vrienden waren de enigen die me in mijn keuze onvoorwaardelijk steunden. Ik kreeg nogal wat ongevraagd advies van collega’s en kennissen, dat erop neerkwam dat ik voor Anita waarschijnlijk niet meer zou zijn dan een speeltje en dat ik na drie maanden wel weer op de stoep zou staan. Natuurlijk vond ik het jammer dat mensen er zo over dachten. Geen van hen kende Anita persoonlijk, dus dat verwachtingspatroon stoelde op louter vooroordelen. Uiteindelijk is iedereen wel bijgedraaid. Anita en ik voelen ons veilig bij elkaar, zodat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. Met als enige uitzondering dat ik thuis niet inhoudelijk over mijn werk praat, want ik ga bij de KRO/NCRV onder meer over de presentatoren en het zou ongepast zijn als ik me daar thuis over uitliet. Ruzie? In het begin van onze relatie ben ik weleens boos weggereden, maar dat had toen alles te maken met jaloezie, onzekerheid en elkaar nog onvoldoende kennen.”

Dit is een gedeelte uit het interview met Michel |Nilessen. Het hele interview lezen? Bestel Margriet 2017-25/26 via Magazine.nl. Ook kun je het hele interview lezen via Blendle.

 

Tekst | Mieke van Wijk
Foto | Marloes Bosch
Visagie | Nicolette Brøndsted

Bekijk ook onderstaande vlog van Anita Witzier:

Ook leuk om te lezen:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant