Angélique: ‘Ik heb mezelf verrast hoe positief ik door de crisis ben gekomen’ Beeld Petra Hoogerbrug
Beeld Petra Hoogerbrug

Angélique: ‘Ik heb mezelf verrast hoe positief ik door de crisis ben gekomen’

We hebben het allemaal gemerkt: door corona is de wereld en de manier waarop we met elkaar omgaan veranderd. Wat nemen we daarvan mee in 2022, als we – als het een beetje meezit – teruggaan naar ‘normaal’? Angélique Preud’homme (63) is getrouwd met Frank. Samen hebben ze twee zoons die in het buitenland wonen.

“Na mijn herstel van kanker dacht ik aanvankelijk: nu kan mijn leven eindelijk weer leuk worden, maar toen kwam corona”

Zoons in Australië

“Mijn zoons in Australië heb ik al heel lang niet gezien. Dat vind ik vreselijk. Ook omdat ze allebei een kindje willen en ik er dan als toekomstige oma niet naartoe zou kunnen. Dat ik de baby’tjes misschien niet kan vasthouden is een schrikbeeld. Ik ben het type van het halflege glas en afgezien van het missen van mijn zoons heb ik mezelf verrast hoe positief ik door de crisis ben gekomen.

‘Nu kan het leven eindelijk weer leuk worden’

“Ik was net genezen van kanker toen corona kwam. Na mijn herstel dacht ik aanvankelijk: nu kan mijn leven eindelijk weer leuk worden. Mijn man Frank en ik houden van terrasjes pakken en uit eten gaan. Maar dat kon allemaal niet meer. Omdat ik tot een risicogroep behoor, zijn we erg voorzichtig geweest.”

Lees ook:
Debby Petter: ‘Ik denk dagelijks wel een keertje aan de eindigheid’

Een potje mens-erger-je-niet

“Aangezien we vooral op onszelf waren aangewezen, deden we thuis dingen waar we eerder nooit aan toekwamen omdat we altijd de hort op waren. Ik ben veel meer gaan lezen en we luisteren samen naar muziek. Van spelletjes doen hield ik niet, totdat Frank op een regenachtige zondag vroeg: ‘Zullen we een potje mens-erger-je-niet doen?’ ‘Oké,’ zei ik, ‘gezellig met een wijntje erbij.’

Dat is een klein gek voorbeeld, maar zo heeft ons leven samen op veel punten meer kwaliteit gekregen. Nog steeds werk ik zo veel mogelijk thuis, naast één dag per week op kantoor. Er zijn collega’s die zich niet hebben laten vaccineren. Ik respecteer hun keuze, maar zeg wel: ‘Voorlopig kom ik niet in je buurt.’ Onlangs vierde onze lievelingsband hun jubileum in een theater. Daar hadden we graag naartoe gewild. Supergezellig, maar zulke drukte durven we nog niet aan.”

Tekst | Alexander Hiskemuller
Beeld | Petra Hoogerbrug

Dit interview verscheen eerder in Margriet 1 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

RedactiePetra Hoogerbrug

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden