Margriet logo
MT52 M52 Podcast Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Angela Groothuizen in podcast over daten na je vijftigste: ‘Ik had zin in heel wilde seks’

In de eerste aflevering van de podcast Kaarten op tafel bij Margriet bespreekt Tanja Jess met Jetty Mathurin en Angela Groothuizen het onderwerp ‘daten na je vijftigste’. Zowel Angela als Jetty vertelt over haar ervaring met daten en welke eisen ze aan een man stelt. En speelt ouder worden dan een rol? “Ik was niet op zoek naar grote liefde of verkering, maar naar brainpower met benefits.

Angela Groothuizen op Tinder

Zangeres en columnist Angela Groothuizen vertelt in de podcast Kaarten op tafel bij Margriet dat ze in de coronaperiode op Tinder ging. Ze was niet op zoek naar een grote liefde, want ze is al 32 jaar samen met Rob. “Het is nooit echt uit geweest of zo. Onze relatie heeft een andere vorm en die bevalt ons prima. We trekken nog steeds heel veel met elkaar op.” Angela en Rob hebben twee kinderen samen en hebben een open relatie: “We zitten een titel te verzinnen voor wat we dan wél zijn van elkaar. Ik noem hem nog wel mijn man. Hij datet ook.”

Ze legt uit hoe het kwam dat ze ging daten tijdens de lockdown: “Wij gingen het familiehuis verkopen en we gingen tijdelijk wat huren en toen zei hij: ‘Ik ga niet meeverhuizen.’ Hij had écht een periode van ‘ik moet even de ruimte hebben en aan de slag met mezelf’. Hij heeft ruim tien jaar voor de kinderen gezorgd terwijl ik aan het knallen was. En daar word je als man niet blij van.”

Tanja Jess, Jetty Mathurin en Angela Groothuizen in de podcastaflevering over daten na je vijftigste. Beeld Margriet
Beeld Margriet

‘Zin in heel wilde seks’

Een interessante fase, maar ook verwarrend, zegt Angela. Want het was ook de tijd waarin Nederland in lockdown zat en de Dolly Dot wilde niet altijd maar alleen zitten. Ze had naar eigen zeggen zin ‘in heel wilde seks’. Dus ging ze op Tinder. “Ik was niet op zoek naar grote liefde of verkering, maar naar brainpower met benefits. Ik heb er een paar fantastische vrienden aan overgehouden.”

Jetty's deelname aan First Dates Vips

Actrice en cabaretière Jetty Mathurin vertelt over haar deelname aan First Dates Vips. De mensen van het tv-programma vroegen Jenny ‘of het een witte/zwarte man moest zijn?’ Haar antwoord: “Hij moet schoon zijn en verzorgd.” Maar toen Jetty haar date zag ‘was het meteen duidelijk’: “Laten we elkaar niet voor de gek houden. Je kijkt direct naar het uiterlijk en de verzorging.”

Met deze man werd het niks, maar in Friesland zat ‘een meneer tv te kijken’, die erg gecharmeerd was van Jenny. Hij appte haar direct: ‘Ik zou nooit meedoen aan zo’n programma als First Dates, maar wat had ik nu graag tegenover je gezeten.’ Na twee weken veel te hebben gepraat, sprak Jetty met deze man af op het strand. Sindsdien zijn ze een stel.

Daten na je vijftigste moeilijk?

Is daten na je vijftigste moeilijk? Tanja zegt dat ze het somber zou inzien. Angela zou niet op Tinder gaan als ze echte, serieuze liefde zou zoeken. Jetty zou eerder in het café een man zoeken als ze zin heeft in seks en niet op Tinder.

Ben je benieuwd wat het drietal vrouwen meegeeft, die zich nu op de datingmarkt bevinden? Beluister hier de aflevering. Over de hele podcastserie lees je hier meer.

Redactie MargrietRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden