Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Wie had gedacht dat ik als volwassen vrouw nog eens een grote familie zou krijgen?’

mijn-verhaal-wie-had-gedacht-dat-ik-als-volwassen-vrouw-nog-eens-een-grote-familie-zou-krijgen.jpg

Elsbeth (44): “Ik heb een leuk verhaaltje, denk ik, dat begint bij mijn jeugd met mijn moeder. Omdat mijn vader aan één vrouw niet genoeg had, leefden wij praktisch vanaf mijn geboorte met z’n tweetjes. De keren dat mijn vader mij kwam ophalen, verliepen overigens prima. Mijn moeder was een sterke vrouw. Vergevingsgezind, loyaal, ruimdenkend.

Heerlijk leven samen

Ze voelde geen wrok jegens hem en praatte ook nooit negatief over hun contact. We hadden gewoon een heerlijk leven samen. Mijn moeder was docent Nederlands en had dus vakantie als ik vakantie had. Dan gingen we samen naar een camping in Nederland of Frankrijk. Mijn moeder zocht altijd iets uit waar kinderen waren. Want ondanks onze twee- eenheid was het voor haar belangrijk dat we moeder en dochter bleven, en géén vriendinnen waren, met ieder onze eigen bezigheden en behoeftes.

In het dagelijks leven was dat ook duidelijk. Zij bepaalde de regels en was daarin enorm consequent. Ze gaf me daarmee houvast en vertrouwen. Wat ik erg lief vind van mijn moeder is dat ze haar wens om nog eens echte liefde te vinden voor mij vooruit heeft geschoven. Ze wilde mij absoluut niet confronteren met mannen die ‘het’ toch niet bleken te zijn.

Stapelverliefd

Pas toen ik op kamers woonde, heeft ze die deur op een kier gezet. Maar welke man durfde het aan met deze onafhankelijke dame? Het heeft nog jaren geduurd voordat er een afspraakje volgde, maar echt serieus werd het met niemand. Tot zes jaar geleden. Ik bespeurde al wel een bepaalde frivoliteit bij haar en ja, uiteindelijk vroeg ze dan of ik het misschien leuk vond om iemand te ontmoeten met wie zij het erg goed kon vinden. ‘Je bedoelt dat je stapelverliefd bent?!’ riep ik lachend. Het was spannend om Thomas te ontmoeten, omdat ik niet goed wist op welk type man mijn moeder zou vallen. Maar natuurlijk bleek hij geweldig: wat een lieverd, wat een zorgzaam mens en… wat een gezellige kinderen heeft hij!

Lees ook: ‘Ik verlang nog steeds naar de man die mijn hart op hol deed slaan.’

Grote familie

‘Ik heb een leuk verhaal,’ zei ik al. Want wie had gedacht dat ik als volwassen vrouw met een eigen gezin nog eens twee stiefzussen en een stiefbroer mét aanhang zou krijgen en daarmee dus, samen met mijn moeder, een grote familie. Soms kijken we elkaar aan tijdens verjaardagen en schieten we in de lach bij de aanblik van die volle woonkamer. Ik ben zó dankbaar dat ik al die jaren degene mocht zijn met wie mijn moeder haar leven deelde. Nog blijer ben ik misschien wel voor mijn moeder dat ze een lieve man heeft gevonden met wie ze de rest van haar leven deelt.”

Beeld | iStock

Margriet 24 ligt in de winkel! Met negen pagina’s aan puzzelplezier, zelfmakers voor in de tuin en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant