null Beeld

Albert Verlinde: ‘Dat ik vijftien jaar geen avond voor mezelf heb gehad, heeft er ook ingehakt’

Albert Verlinde (55) nam op 26 augustus na vijftien jaar afscheid van RTL Boulevard. 'Dat ik vijftien jaar geen avonden voor mezelf heb gehad, heeft er ook ingehakt, merkte ik. Nooit at ik thuis'

“Vorig jaar rond Kerst realiseerde ik me ineens: in 2016 doe ik al vijftien jaar RTL Boulevard! Wil ik dat nog wel? Ik twijfelde. Paste de formule nog bij me? Kreeg ik er nog net zoveel energie van als vroeger? Of durfde ik niet tegen mezelf te zeggen dat het mooi was geweest? Ik wist dat het dat laatste was. Iedereen die lang in een relatie of een baan zit, zal dat herkennen; er ontstaat meer spanning, je bent minder snel tevreden en blij. Je denkt dat het met het werk en je collega’s heeft te maken, maar het ligt gewoon aan jou. Mijn manager raadde me aan het niet meteen tegen RTL te zeggen, want dat was slecht voor de contractonderhandelingen. Maar het was klaar, vond ik. En ik zou wel zien wat er daarna kwam. Ik heb het programma geen moment gemist – dat zegt genoeg. Het gaf een opluchting die ik van tevoren niet had verwacht. Mijn werkzaamheden liepen de laatste jaren ook zo uiteen dat het niet meer klopte: enerzijds was ik musicalproducent en anderzijds moest ik als onpartijdige over de showbizz praten. Door die tegenstelling werd het zwaar. En dat ik vijftien jaar geen avonden voor mezelf heb gehad, heeft er ook ingehakt, merkte ik. Nooit at ik thuis. Maar ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij RTL Boulevard. Ik heb daardoor veel bereikt en het leverde me een vak op; ik trek RTL Live, dat ik nu drie keer in de week doe, als een jas aan. Ook als mens heeft het me veranderd. Ik heb leren omgaan met druk en invloeden van buitenaf. Toen ik begon, raakte kritiek me enorm, door RTL Boulevard werd ik gehard: als ik het zelf goed vond, maakte het me niet uit wat de rest van Nederland ervan vond. Dat premiers gewoon bij ons aanschoven, zegt iets over de status die we hadden bereikt; Rutte belde me toen hij hoorde van het afscheid. Ik dacht: jeetje, de premier. Blunders heb ik natuurlijk ook gemaakt, de ene erger dan de andere. In de begintijd was ik te veel bezig met het scoren van primeurs. Zo bracht ik de prille zwangerschap van Katja Schuurman naar buiten, die eindigde in een miskraam. Thijs Römer is dat nooit vergeten en tweette bij mijn vertrek iets lelijks. Ik heb daar oprecht spijt van. Met het verstrijken van de jaren ben ik milder geworden. Nadat het leven me lang toelachte, kreeg ik een paar jaar geleden opeens mijn eigen portie ellende voor de kiezen: mijn zakenpartner ging weg, mijn zwager Antonie Kamerling pleegde zelfmoord en de scheiding met Onno. Het was veel. Ik verloor mijn onbevangenheid om ongegeneerd over de ruzie tussen de adoptiekinderen van de Breukhovens te praten. Ik was rijper en wijzer geworden. Of 2016 privé een prachtig jaar was? Absoluut! Mijn ouders zijn dit jaar zestig jaar getrouwd, dat feest zal me nog lang bijblijven. Zij zijn gelukkig gezond en het allerbelangrijkste in mijn leven: mijn houvast. Sinds mei heb ik een hond. Straks ga ik lekker met hem wandelen. Ik heb daar nu alle rust en energie voor.”

Dit is afkomstig uit Margriet 2016-52. Je kunt het artikel lezen via Blendle of nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden