null Beeld

Actrice Jasmine Sendar: ‘Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijzelf’

- In samenwerking met Activia -

Jasmine Sendar (39) woont in Amsterdam met haar zoontje. Ze is actrice en druk bezig met haar eigen theatervoorstelling Mooi Weer. Met Mooi Weer wil ze laten zien wie ze écht is, achter het masker van de glitter en glamour. Ze heeft geleerd om zichzelf te vertrouwen en leeft daardoor InSync.

We kennen jou als actrice uit Goudkust en Onderweg naar Morgen, daarna was het een tijdje stil.

“Ik had altijd veel werk, speelde in Goudkust en Onderweg naar Morgen, maar opeens hield het op. Ik zat op de bank te wachten op aanbiedingen die niet meer kwamen, ik had het gevoel dat ik onzichtbaar was. Niets doen paste niet bij mij, bovendien moest ik als gescheiden moeder mijn eigen boontjes doppen. Ik besloot niet langer te gaan wachten, maar om mijn leven in eigen hand te nemen.”

null Beeld

Wat betekent persoonlijke groei voor jou?

“Mijn ego opzij zetten en goed naar mijzelf luisteren om zo de juiste keuzes en afwegingen te maken. Ik nam een baan aan in de thuiszorg en als acteercoach voor moeilijk opvoedbare kinderen. Door voor mijzelf en mijn zoon te kiezen, voelde ik mij weer sterk. Ik ontdekte dingen die goed voor mij zijn en die mij helpen mijn doelen te realiseren. Zo haalde ik veel kracht uit dingen alleen ondernemen, zoals alleen naar de film gaan. Ook trakteerde ik mijzelf op acteerworkshops, een investering in mijn persoonlijke ontwikkeling. In die periode werd ik weer gecast voor een rol in Malaika een 'zorgsoap', met acteurs die affiniteit hadden met de zorg. Daarna kreeg ik ook werk als presentator bij FunX radio, speelde ik een rol in een tv-show van Jurgen Raymann en kondigde ik comedians aan bij comedytheater Da Bounce. Ik kon weer doen waar ik het gelukkigste van word: acteren.”

Wat was het grootste inzicht dat je hebt opgedaan in deze tijd?

“Ik heb geleerd dat het pad in een mensenleven niet altijd rechtdoor loopt, er zijn zijwegen, er zijn hoge pieken, maar ook diepe dalen. Niemand is perfect en antwoorden vind je meestal in jezelf. Waar ik mij vooral bewust van ben geworden is dat je met een positieve instelling positiviteit aantrekt. Door het beste uit mijzelf te halen was ik uiteindelijk klaar voor het realiseren van mijn droom: het maken van een eigen theatervoorstelling.”

'InSync leven is voor mij goed voor jezelf zorgen en naar je inner voice leren luisteren'

In je debuut cabaretvoorstelling Mooi Weer vertel je openhartig over jouw leven, met de pieken en de dalen. Was dat een moeilijke stap?

“Met Mooi Weer wilde ik laten zien wie ik écht ben, achter het masker van de glitter en glamour. Het openlijk bespreekbaar maken van mijn twijfels in het leven zorgden ervoor dat ik meer één met mezelf was dan ooit te voren. Het was niet makkelijk, mijzelf blootgeven en mijn innerlijke stem laten horen aan het publiek voelde wel héél kwetsbaar. Ik moest over een drempel van onzekerheid voor ik echt durfde te gaan schrijven.”

Wat hielp je over die drempel?

“Dat ik moest stoppen met excuses verzinnen maar gewoon moest

null Beeld

gaan beginnen. Toen ik eenmaal stopte met uitstellen wist ik dit is wat ik het liefste doe: op het podium staan, vertellen over mijn zoektocht en daarmee mensen vermaken én raken. Met mijn voorstelling wil ik anderen stimuleren om ook eerlijk en open te zijn over hun leven en wat ze willen bereiken, je krijgt er openheid en eerlijkheid voor terug.”

Heb je het gevoel dat je door deze inzichten meer InSync leeft?

“InSync leven is voor mij goed voor jezelf zorgen en naar je inner voice leren luisteren. Ik ben teruggegaan naar de bron en mijzelf de vraag gesteld ‘wie ben ik nu écht en wat wil ik?’. Daardoor heb ik leren vertrouwen op mijzelf en dat is het fijne van InSync leven.”

Wat is dat eigenlijk 'Live InSync'

Als je InSync leeft, ben je één met jezelf. Dat maakt je zelfverzekerder, creatiever en vastberaden om ergens voor te gaan. Het geeft je het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Een InSync leven kan een positief effect hebben op andere aspecten van je bestaan, van werk tot relaties en gezin. Wie in balans is met zichzelf kan zich volledig geven en ergens helemaal voor gaan. InSync leven start met beter luisteren naar je innerlijke criticus, dat stemmetje in je achterhoofd. Maar liefst zes van de tien vrouwen worden door de innerlijke stem beïnvloed, meestal positief. Maar soms draaft dat stemmetje door en maakt het je aan het twijfelen. Wanneer je de innerlijke criticus niet ziet als een vijand, maar juist als je grootste kracht, kan hij je uitdagen om het beste uit jezelf te halen en het leven te omarmen.

Kijk op Activia.nl voor meer tips om InSync te leven. De missie van Activia is om vrouwen te inspireren en te stimuleren naar hun beste ik.

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden