Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Van een buikspierapparaat tot oorkaarsen: tot deze aankopen liet Alexandra zich verleiden

buikspierapparaat-en-oorkaarsen-de-aankopen-van-alexandra.jpg

‘Ja! Dat wil ik hebben! Zullen we dat bestellen?’ Dit zinnetje van mijn man hoor ik zo eens in de zoveel tijd. Hij heeft dan iets grappigs/nuttigs/goeds op Facebook of op de televisie gezien en dat lijkt hem helemaal geweldig. Of gewoon: leuk.

Zo kwam hij al ooit eens voorbij de Abdominizer, een apparaat waarbij onze buikspieren gigantisch sterk zouden worden en we misschien zelfs wel – hij dan in ieder geval – een wasbordje konden creëren. Hij heeft het vermogen mensen enorm te enthousiasmeren, dus meestal ga ik er wel in mee.

Strakke buik

En tja, een strakke buik zag ik ook wel zitten! Ik zag mezelf al met zo’n strakke buik over het strand paraderen in mijn nieuwe bikini. De eerste paar weken werd de Abdominizer nog wel gebruikt, maar dat werd al snel minder en minder. Zoals dat gaat met dat soort dingen. Uiteindelijk – je raadt het al – verdween het apparaat ergens onder in de kast om er alleen nog een keer uit te komen toen we besloten het toch maar eens weg te doen.

Aankopen

Zo hebben we ook een moderne spijkermat in de kast liggen. ‘Kijk, dit ding heet een shakti mat, schijnt heel goed te zijn, zullen we er eentje kopen?’ Zo begon het. Ik meekijken en -lezen. Een spijkermat kun je gebruiken voor ontspanning voor nek en schouders en het verlicht de pijn in je spieren. Het stimuleert de doorbloeding. Het zorgt voor een totale, diepe ontspanning.

Nou, bij de eerste zin had ‘ie me al, hoor. Mijn nek en schouders zitten zo ongeveer permanent vast. Het leek me wel wat! Wij googelen wat een goeie zou zijn en meteen bestellen. Hilariteit in het begin. Je kreeg er een heleboel puntjes van in je rug en we hebben hem ook uitgeprobeerd met onze voeten. ‘Kun jij erop staan? Auw! Nee!’ Leuke afleiding was het. Nu ik erover nadenk, vind ik dat ik hem weer eens moet gebruiken. Want het is wel een tof dingetje. En je raadt het al, dat ligt nu dus ook alweer maanden ongebruikt in de kast.

Oorkaarsen

‘Ja! Dat wil ik eens uitproberen! Zullen we ze bestellen?’ Gingen we weer. Onze nieuwste gadget is iets waar ik nog nooit van gehoord had, en wat ik ook nooit van mijn leven had kunnen verzinnen dat dát zou bestaan. Oorkaarsen. Dat je denkt: huh? Dat staat er vast verkeerd. Maar nee, ze bestaan echt. Oorkaarsen.

Dit stond bij de beschrijving: Heb je ook last van oorsuizen of veel oorsmeer? Of val je moeizaam in slaap? Of word je telkens geplaagd door een verkoudheid die maar niet overgaat? De oorkaarsentherapie vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika bij de Hopi-Indianen. En ze werden gebruikt in het oude Egypte en Tibet. Oorkaarsen bestaan uit zuivere bijenwas, vermengd met linnen en geneeskrachtige kruiden. Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding en de lymfestroom in oren, keel, neus en in de bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Lachwekkend gezicht

Mij hadden ze alweer bij het eerste zinnetje. Veel oorsmeer valt wel mee, maar ik heb last van tinnitus dus ja, dit wilde ik ook weleens uitproberen. Ik die dingen bestellen en wij een paar dagen later aan de oorkaarsentherapie. Het was een lachwekkend gezicht: eerst mijn man met zijn hoofd liggend op tafel en dan zo’n kaars in zijn oor. Aansteken en wachten totdat de kaars dicht bij zijn hoofd komt. Dan snel uitblazen en vooral: checken wat er in het kleine stukje overgebleven oorkaars zit. En daarna ik, zelfde recept.

Leuke afleiding

Het resultaat viel wat tegen, moet ik zeggen. Eerst leek het alsof er een heleboel oorsmeer uit was gekomen, maar dat was het spulletje dat in elke kaars zat. Dus dat telde niet. Ach, het was weer even een leuke afleiding in deze saaie lockdown waarin we zitten. Het allergrappigste vond ik nog dat de kaarsen net bezorgd waren en mijn jongste dochter binnenkwam en zei: ‘O cool, oorkaarsen! Die wil ik ook uitproberen!’ Hoe dan? Hoe weet zij dat? Hoe kent zij het bestaan hiervan? ‘O dat komt heel vaak voorbij op Insta.’

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (17, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Lees hier nog meer blogs van Alexandra:
Alexandra over de film ‘Farewell Paradise’: ‘Prachtig portret van een bijzonder gezin’
Alexandra: ‘In het nu leven helpt om niet somber te worden’
Kijktip van Alexandra: ‘A life on our planet’ van David Attenborough
Alexandra: ‘Zo oud worden als mama is soms best moeilijk’

Beeld | Getty Images

Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant