null Beeld

7x De favorieten van Simone Kleinsma

Meer dan twintig leesbrillen, stápels notitieboekjes en een 
flinke dosis zonnebloemen. Het zijn, samen met nog wat andere items, zo’n beetje de eerste levensbehoeften van Simone.

null Beeld

1. Notitieboekjes

“Deze boekjes zijn life savers voor me. Ik schrijf mijn gedachten en gevoelens erin op. Verdrietige dingen, maar ook leuke dingen. Guus had stapels van deze boekjes in zijn kast liggen en die gebruik ik nu. Het soort pen dat ik gebruik weegt overigens heel zwaar; die moet niet te dik zijn en niet te veel doordrukken. Het moet wel netjes blijven.”

Notitieboekjes € 6,99 (Sissy Boy), pen V-Ball Grip V10 Hi-Techpoint Rollerball Zwart € 3 (Pilot).

2. Ontwerpen van Mart Visser

“Mart weet als geen ander hoe Nederlandse vrouwen moeten worden gekleed. Ongeacht maat of vorm haalt hij het beste in iemand naar boven. Ik kijk altijd uit naar een première, want dan mag ik weer even door zijn collectie grasduinen.”

3. Geeltjes

“Mijn hoofd ‘leeg’ ik door alles op te schrijven op post-its en die door het hele huis te hangen. Die briefjes zijn mijn agenda, to do-lijstje en geheugensteuntje voor van alles en nog wat. Ik kan niet meer zonder en mijn grootste angst is dan ook dat ik op een dag thuis kom en al die post-its zijn verdwenen.”

4. Zonnebloemen

“Ik vind het zo’n heerlijke blije bloem. Alsof een gezicht met wild haar je aankijkt. Ons huis in Frankrijk was omringd door zonnebloemen, dat gaf meteen dat Franse vakantiegevoel.”

5. Hulphonden

“Bij het KNGF leiden ze honden op tot blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond. Die honden gaan ook echt naar school en leren dan niet alleen allerhande praktische dingen, zoals het openen van een deur, maar bijvoorbeeld ook een angstaanval van hun baasje herkennen. Hoe bijzonder is dat? Door deze honden kunnen mensen met bepaalde beperkingen weer een redelijk normaal leven leiden.”

6. Waze

“Deze app herkent álle wegen. Zonder zou ik overal verdwalen. Er zit een functie op, waarmee je zelf je stem kunt invoeren en het leek me leuk om dat als een typetje te doen. Nu luister ik in de auto naar mezelf, die als een volkse dame in plat Amsterdams zegt: 'Neem de volgende straat rechts'.”

7. Brillen

“Ik kan niet zonder mijn leesbril, het is dus een behoorlijk noodzakelijk item. Ik heb er zo’n twintig die door het hele huis liggen, zodat ik er altijd een binnen handbereik heb. En er liggen er standaard een aantal in de auto. Ik heb er zelfs een in mijn portemonnee, voor een noodgeval in de supermarkt.”

Tekst | Saskia Smith

Fotografie afbeeldingen | Renée Frinking

Hoofdbeeld | Colorenco – Paula Schouten (productie en styling), Karlien van der Geest (fotografie) en Leco van Zadelhoff (visagie)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden