Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Preview interview Al Pacino: ‘Ik breng mijn vrije dagen het liefst met mijn kinderen door’

al.png

Margriet sprak de 75-jarige Amerikaanse acteur Al Pacino in Los Angeles, ter gelegenheid van zijn nieuwe film Danny Collins die vanaf vandaag in de bioscoop draait.

Een buitenkansje, want Pacino doet weinig persoonlijke interviews. Voor zijn nieuwste film, waar hij ontzettend trots op is, maakt hij een uitzondering. Danny Collins is een film met een hart; een meeslepend verhaal over een gevallen rockster die zichzelf en zijn
familie terugvindt. Een van de eerlijkste en meest kwetsbare rollen die Al Pacino ooit heeft neergezet.

Herkenbaar karakter
De worstelingen die Danny doorstaat, herkent Al Pacino uit zijn eigen leven. “Ik heb het allemaal meegemaakt: drank, drugs en jezelf daarin verliezen. Je belandt in situaties waarin je normaal gesproken nooit terecht zou komen; alcohol en drugs laten je vreemde werelden betreden. Het is een klassieke fout die iedereen maakt die te maken heeft met roem: je raakt jezelf kwijt in dat leven, stort je in relaties die je je later niet meer herinnert en verliest het contact met de buitenwereld. En als je geluk hebt, krijg je een tweede kans, zoals Danny in deze film. Ik ken genoeg mannen van mijn leeftijd die erin zijn blijven hangen. Het is vaak komisch om te zien hoe ze vasthouden aan hun single, kinderloze bestaan met onenightstands. Maar het is niets voor mij. Ik kan me geen leven zonder mijn kinderen voorstellen, zij zijn m’n alles.”

Iconische status
Hoewel Al Pacino een iconische status geniet, is dat niet iets waar hij zich continu bewust van is. “Ik heb dezelfde angsten als iedere andere acteur: ik ben nog steeds bang om te falen op de set of mijn teksten te vergeten. Het zijn mijn kinderen die me herinneren aan mijn bekendheid. Als ik met hen de stad in wil, zeggen ze: ‘Blijf jij maar liever thuis, pap’, omdat ze weten dat het niet relaxed wordt als ik erbij ben. Soms denk ik dat ik wel alleen over straat kan, dan loop ik een paar blokken door New York. Maar de mobiele telefoons hebben alles verpest; zodra iemand in de gaten krijgt dat ik het ben, is er geen houden meer aan.”

Lees het complete interview in Margriet 27, vanaf26 juni  in de winkels.

Winnen!
We geven 5 x 2 kaarten voor de film Danny Collin weg! Wil je kans maken?
Klik hier voor het winformulier

tekst: Jill Waas

Ook interessant