Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Interview | Nance Coolen over haar geboortestreek

nance-coolen.png

Margriet sprak presentatrice Nance Coolen over haar geboortestreek, zingen en terugkeren op televisie. Lees hier een fragment uit het interview.

Zo’n twee jaar geleden was er opeens weer een dancesingle van jou en de JockeyBoys: Higher. Verlangde je terug naar het zingen?

“De JockeyBoys vroegen me ervoor. Ik was net ontslagen bij SBS en was aan het herstellen van een zware operatie aan een thoracale hernia. Ik had geen uitzicht op werk, dus dacht: waarom niet? Ik stelde mezelf tot doel om weer fit te worden voor de clip en de wereld te laten zien: ik ben er nog. Het is geen hit geworden, maar wel een persoonlijk succes. Ik heb toen weer een tijdje zangles genomen en dacht voorzichtig aan een soloalbum. Ik houd nog steeds van die dancemuziek. Laatst zag ik dj Hardwell bij RTL Late Night zitten en toen dacht ik: ah joh, bel mij, ik doe met jou wel een nummertje. Dat lijkt me zo leuk! Maar vooral jonge mensen zien mij nu als presentatrice en kennen me niet als zangeres. Een jaar of drie geleden ontmoette ik dj Afrojack en die had geen flauw idee met wie hij te maken had. Dat vind ik wel jammer. Dan denk ik toch: luister, gast, ik heb wel achttien miljoen platen verkocht.”

Hoe was het om twee jaar niet op de buis te zijn?

“Het heeft me teruggebracht naar wat echt belangrijk is: mijn gezin. Maar daar heeft ook die hernia aan bijgedragen. Ik ben door het oog van de naald gekropen, had in een rolstoel terecht kunnen komen. Toen ik in het ziekenhuis lag – ik kon niet meer bewegen, had zes slangen in mijn lijf – dacht ik: mijn gezin heeft me nodig, ik wil sterk zijn voor Robin, mijn kleine mannetje. Die ervaring heeft me een ander mens gemaakt. Voor die tijd was ik iets egoïstischer. Het draaide veel om mij en mijn werk. Ik kon me in die werkloze jaren helemaal op mijn kind storten: hem van school halen, samen naar de bieb gaan. Heerlijk vond ik dat.”

M12%20Cover_72dpiHet volledige interview lezen?

Wil je het volledige interview lezen? Margriet 12 is vanaf vrijdag 13 maart verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

 

 

Ook interessant