Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

‘Mijn Turkse vriend wordt niet geaccepteerd’

mijnturksevriend-jpg.jpg

Eline (34): ‘Na 4 jaar single te zijn geweest, heb ik eindelijk weer een vriend. Ik ben zo blij want alles voelt zo goed. Daarom vind ik het ook zo erg dat mijn familie hem niet accepteert. En dat alleen om dat hij Turks is!

1191138_silhouette_pose_35Mijn ex was iemand die alles goed voor elkaar had. Hij had een goede baan, kwam uit een net gezin en was erg lief. Toch werkte het niet tussen ons en we gingen uit elkaar. Vooral mijn vader vond dat erg jammer. Hij vond ik een goede en vooral stabiele toekomst weggooide door bij hem weg te gaan.

Nu na vier jaar ben ik eindelijk weer verliefd. We zijn nu zes maanden samen en ik weet gewoon zeker dat het goed tussen ons zit. Ik ben niet piepjong meer en ik weet wat ik zoek in een man. Dat mijn vriend Turks is, heeft me nooit beziggehouden. Dat hij de helft verdient van wat ik verdien, vind ik totaal geen probleem. Maar mijn familie dus wel.

De avond nadat ik mijn vriend had voorgesteld werd ik gebeld door mijn ouders. Ze hadden over mijn nieuwe relatie nagedacht en waren het erover eens dat dit geen goede jongen voor me was. Hij kon me geen stabiele toekomst bieden. Hij zou me willen bekeren tot de Islam. En dat terwijl hij geen eens moslim is! Natuurlijk werd ik boos en protesteerde ik. Ik liet mijn ouders beloven dat ze hem zouden accepteren.

Nu gaat het nog steeds niet goed tussen mijn familie en mijn vriend. Hij ging trouw mee naar elke verjaardag maar er werd amper tegen hem gepraat. Nu wil hij niet meer mee naar mijn familie. Hij vindt dat hij het genoeg heeft geprobeerd. En van mijn familie hoef ik ook geen verontschuldigingen te verwachten. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.

Ook interessant