Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Margriet advent #5: Do It Yourself Kerstknipsels

artikelbeeldenmargrietadvent_nieuw2.jpg

Op dag 6 van de adventskalender een beschrijving voor een leuke zelfmaker. De mooiste papieren kerstversiering knipt, verft en vouwt u zelf. Kerst voorpret is gegarandeerd wanneer u deze papieren decoraties maakt in vrolijke kleuren. En volgens de laatste modetrend zijn de hangers en sterren geverfd of gedipt in textielverf. Liever een printbare versie van de beschrijving, download ‘m hier.

Dip-dye hangers

Aquarelpapier is heerlijk stevig zodat je het gemakkelijk kunt verven en vouwen. Uit een vel A-4 papier maak je drie hangers, één grote en twee kleine. De hangers zijn twee keer gedipt in een roze verfbadje waardoor een spannend kleurenspel ontstaat.

Benodigdheden:

  • Aquarelpapier € 13,19 per 100 vellen (CC Hobby)
  • zakje dylon textielverf roze € 4,99 (drogist)
  • hobbylijm € 2,99 (Pipoos)
  • gaatjestang
  • wit katoendraad

Beschrijving:

Neem een vel A-4 papier en markeer het midden van de korte zijde. Teken vanaf dit punt twee lijnen naar de hoeken en nu heb je een langgerekte driehoeks-vorm. De twee kleine vormen die aan de zijkanten ontstaan hebben nu nog ongelijke zijlengtes. Wanneer je deze gelijk aftekent en uitknipt heb je twee kleinere, langgerekte driehoeken. Maak twee badjes met textielverf, de een iets lichter dan de ander. Doop de zijkanten eerst in de lichte verf en laat het papier drogen. Dip vervolgens het papier nogmaals, maar minder diep, in het donkere badje en laat het weer drogen.

Maak haaks op de middenlijn, vouwlijnen, twee centimeter uit elkaar. Vouw het om en om, trapsgewijs. Zodra dit klaar is, lijm je de onderkanten aan elkaar waardoor een druppelvorm ontstaat. Knip aan de bovenkant een gaatje en rijg er een stukje katoendraad doorheen zodat je ze kunt ophangen.

Mmv. Hoge vaas € 29,95, rood vaasje € 2,95, beker € 9,90, kleed € 30,- (Loods 5), roze kandelaar € 20,-, kandelaartjes € 11,- (Wonen met Lef), roze vaas € 7,99, waxinelichtjes per 30 € 1,69 (Ikea)

Om stevig papier mooi te kunnen vouwen, maak je gebruik van vouwlijnen. Neem hiervoor een grote geodriehoek of liniaal en een bot mesje of vouwbeen die je langs de lineaal of geodriehoek haalt. Nu kun je perfecte vouwen maken.

Voor het verven of dip-dye maak je verfbadjes aan in verschillende tinten. De verf die overblijft bewaar je in lege flessen tot een volgend gebruik. Het is handig om in één keer een hele stapel papier te verven, zo heb je altijd een voorraadje om direct te gebruiken.

Credits: Ontwerp, styling en uitvoering Marieke de Geus, fotografie Barbara Groen

Ook interessant