Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Margriet advent #12: Kerstrecept Luchtige Tulband

artikelbeeldenmargrietadvent_nieuw.jpg

Op dag 12 in de adventskalender van Margriet: een heerlijk recept voor een luchtige tulband met sinaasappelglazuur voor 8 personen. Gaat u deze uitproberen tijdens de feestdagen?

Dit heb je nodig

Voor het beslag:

  • boter en bloem voor de vorm
  • 6 eieren
  • 150 g suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 80 g maïzena
  • snuf zout
  • 100 g bloem
  • 50 g gemalen amandelen

Glazuur en versiering

  • 3 el geraspte kokos of kokosvlokken
  • 250 g poedersuiker
  • ± 50 ml sinaasappelsap
  • 50 g walnoten, grof gehakt

Extra nodig:
Gladde tulbandvorm van ± 2½ l inhoud

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvorm in en bestuif licht met bloem. Splits de eieren. Klop de dooiers met de helft van de suiker romig. Klop het vanillemerg en de sinaasappelrasp erdoor. Klop in een schone kom met vetvrije gardes de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de dooiermassa. Meng de maïzena met het zout, de bloem en de gemalen amandelen. Spatel het mengsel voorzichtig door de eiermassa. Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak de tulband in het midden van de oven in ± 45 min. goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een houten prikker: als-ie er schoon uitkomt, is hij goed. Neem de vorm uit de oven, zet hem op een taartrooster en laat afkoelen. Los de tulband dan voorzichtig. Rooster intussen voor de versiering de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Roer een dik vloeibaar glazuur van de poedersuiker met zo veel sinaasappelsap als nodig. Verdeel het glazuur over de cake, bestrooi met de kokosrasp en de walnoten en laat het glazuur drogen.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd:
± 45 minuten + afkoelen

Fotografie: Hollandse Hoogte, Picture Press, Stockfood

Ook interessant