Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Knuffelen is gezond: stuur je moeder er een!

knuffel-voor-moederdag-jpg.jpg

Knuffelen geeft je een gelukkig gevoel en het schijnt ook nog eens harstikke gezond te zijn. Houd elkaar dus stevig vast en knuffel erop los. Geef je moeder een lieve en gezonde omhelzing op Moederdag en laat zien hoeveel je van haar houdt.

Gezondheidsvoordelen
Tijdens het knuffelen wordt Oxytocine aangemaakt in de hersenen en die stof schijnt een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het zou onder andere een goed middel zijn tegen stress, angst en pijn. Ook schijnt Oxytocine de bloeddruk te verlagen en het zou zorgen voor een effectievere spijsvertering. Wij geloven dit natuurlijk maar al te graag, dus pak elkaar vast en knuffel jezelf gezond!

Vrouwenhormoon?
Er werd lange tijd gedacht dat oxytocine een typisch vrouwen hormoon is. Maar ook bij mannen komt de stof vrij. Zij ervaren het alleen anders en merken er minder van. Het schijnt dat het testosteron het effect van oxytocine remt.

Droom voor nu even weg bij de schattige dieren die ook van knuffelen houden. En geef je moeder met Moederdag een gezonde en lieve omhelzing!

……………………………………………………..Source: cutestpaw.com via Karen on Pinterest

………………………………………………..Source: fineartamerica.com via Patty on Pinterest

…………………………………………..Source: salad-eyes.tumblr.com via Lisa on Pinterest

………………………………..Source: zsazsabellagio.blogspot.ca via Jessica on Pinterest

………………………………………..Source: inspirationfeed.com via Christelle on Pinterest

…………………………………………………………..Source: repinly.com via Nadire on Pinterest

Ook interessant