Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Kleur je stress weg!

kleur-je-stress-weg.png

Kleuren iets voor kinderen? Welnee! Kleuren kun je ook prima doen als je volwassen bent. Het is zelfs de ideale manier om stress te lijf te gaan. Pak die doos met potloden daarom snel uit de kast en kleur er gedachteloos op los.

Als je gestrest bent, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om rustiger te worden, waaronder mindfulness. Bepaalde oefeningen helpen je nuchter en rustig te reageren. Ook de frisse buitenlucht helpt. Uit onderzoek blijkt dat de natuur stressverlagend werkt en dat je lichaam tot rust komt. Het maken van een wandeling in de natuur bevordert de geestelijke gezondheid en een positieve instelling.

Kleuren

Naast wandelen en mediteren is ook kleuren effectief tegen een onrustig gevoel. Tijdens het kleuren kun je je verstand even op nul zetten en je alleen nog maar focussen op je kleurplaat en de kleuren die je gebruikt. Je zult zien dat emoties en zorgen naar de achtergrond verdwijnen en dat je stopt met piekeren. Bedenk dat je niet per se creatief hoeft te zijn om te kunnen kleuren. Er zijn geen regels aan verbonden en je kunt kleuren gebruiken die jij mooi vindt. Ook al kras je buiten de lijntjes of gebruik je maar één kleur, dan nog heeft het een positief effect op je gemoedstoestand.

happy-days-logokleinZin om zelf aan de slag te gaan? Doe een van deze leuke workshops! 

Kriebelt het al? Pak je pen en potloden en doe een van deze leuke workshops in samenwerking met Bruynzeel Sakura en Royal Talens! Bij de workshop Happy Colouring ga je mandala tekenen en kleuren voor volwassen (7, 16 en 21 juni) en tijdens de workshop Happy Zentangle ervaar je de ontspannende werking van Zentangle (9, 14 en 23 juni). De hele maand juni is het Happy Days bij Margriet!

Kleurboeken

Wil je kleuren? Er zijn tegenwoordig heel veel kleurboeken verkrijgbaar (van € 0,99 bij de Action tot € 15), denk aan boeken met geometrische figuren, mandala’s en mooie tekeningen. Ook kun je via internet eenvoudig een kleurplaat uitprinten. Je zult zien: wanneer je je er helemaal aan overgeeft, ontstaan er prachtige en persoonlijke kunstwerkjes. Weg met die stress of dat onrustige gevoel!

Ook interessant