Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Kinderen interviewen Sacha de Boer

sachadeboer-jpg.jpg

Vragen stellen is de normaalste zaak van de wereld bij de NOS en domme vragen bestaan niet, zegt Sacha de Boer, presentatrice van het NOS Achtuurjournaal. Dat komt mooi uit voor onze jonge reporters Irene(9) en Julia(9). Wat gebeurd er bijvoorbeeld als Sacha moet niezen tijdens een uitzending? En waarom heeft Sacha geen kinderen?

sachadeboerHet Journaal
Irene: “Waarom vindt u het nieuws zo belangrijk?”
Sacha: “Ik ben nieuwsgierig. Je wilt toch altijd weten wat er gebeurt? Of het nou gaat om je eigen familie of in je klas, of met je buurmeisje, of verderop in de wereld.”
Irene: “Stel dat u moet niezen op tv?”
Sacha: “Dan moet ik me concentreren om niet te niezen totdat ik uit beeld ben. Er is een speciale ‘kuchknop’ die je kunt indrukken zodat de mensen thuis het niet horen.”

Irene: “Veel mensen vinden u mooi. Vindt u dat zelf ook?”
Sacha lacht hartelijk.
Julia: “Echt, op televisie ziet u er heel mooi uit.”
Sacha: “Er gaat veel make-up op. Ik ben niet eh… Ik vind hoe ik eruitzie wel prima, maar er zijn veel mensen die veel knapper zijn. Zoals Jennifer Lopez, vind je die niet heel knap?”

Irene: “Is het toeval dat uw man (Rick Nieman van het RTL-Nieuws, red.) ook bij het nieuws werkt?”
Sacha: “Ik heb hem ontmoet bij het nieuws. We werkten er allebei al en gingen samen een programma presenteren. Halverwege werden we verliefd op elkaar.”
Irene: “Hi hi hi!”
Sacha: “Ja, zo kan dat soms gaan als je iemand tegenkomt die je heel erg leuk vindt. We werkten intensief samen en kwamen erachter dat we het goed met elkaar konden vinden. Na een half jaar sloeg ineens de vonk over. Dat vond onze baas niet erg, want we vonden het juist extra leuk om naar het werk te gaan!” 

sachadeboerkleinOver Sasha
Irene:
“Waarom heeft u zelf geen kinderen?”
Sacha: “Mja… Je kunt aan mij ook de vraag stellen: waarom heb je geen paard? Ik ben gek op paarden. Hondjes vind ik ook heel leuk, maar die heb ik ook niet. Tja, waarom? Ik moest nog naar de Noordpool, en naar de rest van de wereld, in plaats van thuis zitten.”

Over de Noordpool
Julia: “U heeft een fotoboek en -tentoonstelling gemaakt over de Noordpool. Waarom wilde u daarnaartoe?”
Sacha: “Ik vind het een sprookjesachtige plek. Kennen jullie dat boek van Winnie de Poeh, dat ze op expeditie naar de Noordpool gaan? Ik las dat toen ik vijf of zes jaar was en vond dat heel spannend, de Noordpool. Toen ik erheen kon als fotograaf heb ik die kans met twee handen aangegrepen.”

Ook interessant