Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Kijktips: Marco Borsato 25 jaar; is meer dan ik alleen

kijktip1.png

DVD – Meneer Turner
Mr. Turner vertelt het prachtige levensverhaal van de beroemde achttiende-eeuwse Britse landschapschilder William Turner. Van het begin van zijn schilderscarrière, tot zijn liefdesleven en zijn tragische dood. Met ook een grote rol voor de vrouwen in zijn leven, zoals zijn nicht Hannah en Sophia, zijn minnares. Timothy Spall werd in de rol van William gelauwerd als beste acteur op het filmfestival in Cannes.
Mr. Turner verschijnt op 25 maart op dvd.

TV – Marco Borsato 25 jaar; is meer dan ik alleen
In de documentaire over het leven van Marco Borsato wordt het verhaal van het verloop van zijn carrière, die in 1990 begon met het winnen van De soundmixshow, verteld. De afgelopen negen (!) jaar is gesproken met een kleine honderd mensen die waren betrokken bij zijn succes. Onder anderen Marco’s broer Armando en producer John Ewbank komen aan het woord.
Zondag 29 maart 22.30 uur, RTL 4.

Film – Suite Française
Het is 1940. Lucile Angellier wacht op nieuws over haar man die gevangen is genomen. Op datzelfde moment bereikt de oorlog het Franse dorp waar ze met haar schoonmoeder woont. Mensen uit Parijs vluchten naar het platteland, maar ook Duitsers zoeken onderdak. Lucile probeert de knappe officier, die bij haar en haar schoonmoeder intrekt, te negeren. Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovskv.
Suite Française draait vanaf 26 maart in de bioscoop.

Ook interessant