Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Interview: Een (h)eerlijk gesprek met Lone & Chris

lonechris.png

Acteurs Lone van Roosendaal (45) en Chris Tates (52) hebben beiden een lange staat van dienst. Maar in de musical Heerlijk duurt het langst staan ze voor het eerst samen op de planken. In Margriet vertellen ze over ouder en wijzer worden.

Een fragment uit het interview:

Ouder en wijzer, geldt dat ook voor je werk? Is leeftijd een ding aan het worden?
Chris: “Het is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat leeftijd niet belangrijk is, maar ja, dat ís het natuurlijk wel. En dan vooral persoonlijk, want in mijn werk merk ik er nog niet veel van. Voor mannen is ouder worden in dit vak misschien wel makkelijker dan voor vrouwen. Wat ik wel merk is dat ik ijdeler ben geworden. Ik ben een sportfanaat, houd er niet van om dik en vadsig te worden. Ik wil gewoon gezond, maar vooral aantrekkelijk blijven. Voor vrouwen in het algemeen en voor mijn eigen vriendin in het bijzonder. Ik heb een ontzettende hekel aan ouder worden in de fysieke zin. Sommige mensen gaan vanaf hun veertigste aftakelen, maar ik probeer daar een heel langzame lijn van te maken.”

Lone: “Mentaal is het heel leuk om bepaalde kennis te hebben en emotioneel wat ouder te zijn, maar het is zo jammer dat het niet matcht met je fysiek. Dat vind ik zo naar aan ouder worden. Had ik maar geweten wat ik nu weet met dat lijf van toen. Als het op mijn werk aankomt, vind ik ouder worden lastig. En dat heeft niets met verval te maken, maar met hoe dingen zijn veranderd. Ik vind maar één ding leuk en dat is heel erg op mijn best zijn op het toneel. Maar tegenwoordig lijkt het alleen nog maar om je pr-waarde te gaan en daar heb ik niet echt een boodschap aan. Want daardoor staan soms niet de juiste personen op de juiste plekken. Ik heb bijna 25 jaar geïnvesteerd in mijn vak, ik ga voor passie en kwaliteit. Dat wil ik terugzien in de producties waarin ik sta. Dat zeg ik niet uit arrogantie, maar omdat mijn hart er dan niet meer in ligt. Ik moet het vuurtje brandend houden, zo niet, dan ga ik liever iets anders doen. Een bed and breakfast beginnen bijvoorbeeld. Om me heen zie ik te veel mensen op het toneel staan zonder vuurtje. Daar wil ik er niet één van zijn, daarvoor houd ik te veel van dit vak.”

 

Wil je het hele interview lezen? Bestel hier Margriet nummer 9.Kopie van M09 Cover

Ook interessant