Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Hartekreet: ‘Moet ik met hem genoegen nemen?’

uitgelichte-afbeelding-hartekreet.jpg

hartekreetRia (65): “Zeven jaar geleden ben ik gescheiden. Het was voor iedereen het beste dat wij uit elkaar gingen, maar makkelijk ging het niet. Het contact met mijn ex-man is er nog, maar niet van harte.

Jarenlang ben ik alleen geweest en heb ik mijn eigen boontjes kunnen doppen, samen met mijn twee inmiddels volwassen zoons. Sinds een tijdje heb ik echter een nieuwe vriend, die ik via wederzijdse kennissen heb leren kennen. Het contact was meteen leuk, vrij snel daarna zijn we samen iets gezelligs gaan doen. Die eerste date is nu uitgegroeid tot een relatie van een half jaar. Het is echter onrustig van binnen bij mij: hoe gaan we verder?

Voor hem ben ik de nieuwe liefde van zijn leven. Hij is stapelgek op me en spreekt dat ook regelmatig uit. Het liefst zou hij snel samen gaan wonen, om de jaren die ons nog resten met elkaar door te brengen. Ook opnieuw trouwen ziet hij wel zitten.

Zelf weet ik het nog zo net niet. Het is echt een onwijs lieve, betrouwbare en grappige man. We hebben heel veel lol samen en ik geniet van zijn gezelschap. Het is zeker meer dan vriendschap wat er tussen ons is, maar om nu te zeggen dat hij hét is? Ik weet het niet.

Ik vind het lastig om op deze leeftijd zo’n keuze te maken. Het ging goed in mijn eentje, jarenlang, maar ik wil niet eenzaam sterven, om er even een dramatische twist aan te geven. Ik bedoel dat ik hopelijk nog genoeg jaren voor me heb waarin ik het gezelliger zou vinden als ik een partner heb. Maar hoe groot is de kans dat ik met mijn 65 jaar nog iemand vindt die me écht vlinders in mijn buik bezorgt?

Om het heel oneerbiedig te zeggen: moet ik genoegen nemen met deze fantastische man, op wie ik niet écht verliefd ben? Zodat ik gezellige jaren tegemoet ga, maar misschien altijd een onrustig gevoel zal houden? Of moet ik hem eerlijk zeggen waar het op staat en hopen dat die ware liefde nog op mijn pad komt?”

Je kunt hieronder een reactie voor Ria achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant