Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Overig

Doe mee aan Margriets jubileumfietstocht!

fietstocht-jpg.jpg

Op zaterdag 27 april organiseert Margriet samen met het Oranje Fonds een unieke jubileumfietstocht om zo veel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor het goede doel. Het wordt een bijzondere dag. Fiets je ook mee?

Tijdens deze 35 kilometer lange fietstocht, nemen we je mee langs historische plekken en mooie landschappen. Er vinden diverse activiteiten plaats en je kunt kennismaken met projecten die het Oranje Fonds steunt. Laat je door vrienden, familie en kennissen sponsoren voor minimaal één euro per kilometer. De bij elkaar gefietste opbrengst wordt besteed aan sociale maaltijdprojecten.

Extra leuk: hoofdredacteur Leontine van den Bos fietst gezellig met jullie mee!

Klik hier om je in te schrijven!


Het Oranje Fonds

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar. Of het nu gaat om zorg voor de buurt, voor anderen of voor mensen die (nog) niet mee kunnen doen. Als mensen initiatieven nemen om elkaar te ontmoeten en zorg te dragen voor elkaar, dan ontstaat een betrokken samenleving. Het Oranje Fonds ondersteunt dat van harte. In Nederland helpen wij vrijwilligers en professionals om jaarlijks zo’n zevenduizend sociale initiatieven te realiseren met geld, kennis en contacten. Denk daarbij aan maatjesprojecten, dorpshuizen, buurtacties, jongerenvoorlichting en taalontmoetingen voor mensen die nieuw zijn in Nederland. De steun van donateurs, bedrijven en loterijen is daarbij onmisbaar. Daarom waarderen wij het enorm dat Margriet het Oranje Fonds dit jaar heeft uitgekozen als het goede doel tijdens het 75ste jubileumjaar. Deze Oranjeroute is in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB tot stand gekomen.”

Steun aan maaltijdprojecten
Het hele jaar voert Margriet actie voor het Oranje Fonds. De opbrengst gaat naar maaltijdprojecten voor mensen in een sociaal isolement. Uit onderzoek van het Oranje Fonds blijkt dat 1,2 miljoen Nederlanders tussen de vijftig en tachtig jaar meestal alleen eten. Door regelmatig samen te eten in bijvoorbeeld een sociaal restaurant of in een buurtcentrum, ontstaan er nieuwe contacten die verder reiken dan alleen dat ene moment.

De opbrengst van de jubileumacties besteedt het Oranje Fonds o.a. aan initiatieven als Resto van Harte en Buurtresto. Lees meer hierover op www.oranjefonds.nl/margriet.

 

Ook interessant