Margriet logo
Noraly Beyer Beeld Ester Gebuis
Beeld Ester Gebuis

PREMIUMcolumn

‘Hoe is het om op oudere leeftijd verliefd te worden? Die vraag moet ik vaak beantwoorden’

Hoe is het om op oudere leeftijd verliefd te worden? Die vraag moet ik vaak beantwoorden sinds ik een relatie heb met meneer J. Zo noem ik hem nu maar sinds hij mij in zijn columns introduceerde als mevrouw N.

Een halfjaar geleden werd onze relatie publiek. We werden door een paparazzo gefotografeerd op een bankje in een park. Later bleek dat de man ons ongemerkt had gevolgd toen we van huis gingen.

Quasigeïnteresseerde vogelliefhebber

In het park deed hij zich voor als een vogelliefhebber. Hij zocht quasigeïnteresseerd naar zangvogels in de boomtoppen, terwijl de grote lens van zijn fototoestel nonchalant bungelde op zijn keurige pak.

Toen hij een praatje aanknoopte over het mooie weer voelde ik intuïtief dat er iets niet klopte. Dat gevoel werd sterker toen we om de hoek van het pad op een bankje waren gaan zitten en hij opeens weer voor ons stond. Met het fototoestel in de aanslag vroeg hij of hij een foto kon maken. “O ja,” zei meneer J. “O nee!” riep ik. “Wie bent u en wat wilt u met die foto?” Maar hij maakte er een vluggertje van en liep door zonder antwoord te geven.

‘Ik voelde me betrapt’

Het was nu maar wachten tot de foto in het openbaar zou opduiken. Een week later was het al zover. In de ochtend zag ik op een appje hoe meneer J en ik erbij zaten op dat bankje in het park. Ik voelde me weer betrapt en durfde mijn gezicht nauwelijks buiten de deur te steken.

Maar gaandeweg de dag bleven de berichten binnenkomen. In de middag waren we al uitgeroepen tot paar van het jaar en tegen de avond waren we op Twitter trending topic geworden. Al mijn irritatie over die paparazzo verdween in de hartverwarmende reacties van heel veel mensen.

Je bent nooit te oud voor liefde

Het gebeurde allemaal tijdens de hoogtijdagen van corona. De foto en het bijhorende bericht bleken welkom nieuws in tijden van neerslachtigheid. Dat je nooit te oud bent voor de liefde gaf velen hoop. De mensen waren oprecht opgetogen. Ze waren blij voor ons. Ze waren blij voor zichzelf.

Ik raakte ontroerd door hun krabbeltjes om dit met ons te delen en ons nog meer geluk toe te wensen. Op straat werd ik aangesproken door wildvreemden. De bloemenman op de markt stopte me een bosje rozen toe en de kaasboer gaf me een extra stuk jong belegen mee voor meneer J.

Liefde voor het leven

Hoe is het om op oudere leeftijd verliefd te worden? Ik denk aan het Surinaamse lied Teri dat de liefde voor het leven bezingt en al de zegeningen die je worden gegeven.

Teri den yari én teri den dei
Teri den wiki én teri den mun
Tek‘yu pasensi én teri den bun
Teri den wan fru wan

Tel de jaren en tel de dagen
Tel de weken en tel de maanden
Neem je tijd en tel ze goed
Tel ze een voor een

Over Noraly Beyer

Noraly Beyer Beeld Ester Gebuis
Beeld Ester Gebuis

Noraly Beyer is geboren in Willemstad, Curaçao en woonde in de jaren zeventig en tachtig in Suriname. Ze werkte als nieuwslezeres bij NOS, schrijft columns, werkt in het theater en zit in verschillende jury’s en commissies. Ze leest graag en houdt van de tuin. Noraly heeft een latrelatie met Joost Prinsen, heeft een volwassen zoon en dochter.Ze is oma van twee kleinkinderen en een heel stel bonus kleinkinderen. Wil je Noraly volgen? Tweewekelijks lees je haar nieuwste column op margriet.nl/noraly of volg haarop Twitter: @norabey

Noraly BeyerEster Gebuis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden