Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zussen Holleeder slaan alarm na mogelijke aanslag op leven

zussen-holleeder-slaan-alarm-na-mogelijke-aanslag-op-leven.jpg

Hoewel Willem Holleeder achter slot en grendel zit, zijn Astrid en Sonja Holleeder nog steeds dagelijks bang voor hem. De zussen zeggen onlangs nog te zijn ontsnapt aan een moordaanslag.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Bedreiging met vuurwapen

Sonja Holleder is afgelopen zomer naar eigen zeggen aan een liquidatie ontsnapt toen zij vanuit een langzaam rijdende auto door een onbekend persoon met een vuurwapen werd bedreigd. Ze wist te ontkomen door in de tegenovergestelde rijrichting te vluchten.

Opgewacht bij moeder

Ook Astrid Holleeder zegt bedreigd te zijn. Zij heeft tegenover de politie verklaard dat ze in maart opgewacht werd bij een bezoek aan haar moeder op een geheim adres. De man zou volgens haar verdachte bewegingen hebben gemaakt en ook aanstalten hebben gemaakt om een liquidatie uit te voeren.

Lees ook: Astrid Holleeder: ‘Levenslang… Dat is toch een soort van onmenselijk?’

Reactie politie en het Openbaar Ministerie

De politie en het Openbaar Ministerie hebben de meldingen van de zussen tegenover de Telegraaf bevestigd. Zij geven aan dat de meldingen uitvoerig zijn onderzocht en dat er extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Het vermoeden is dat hun broer Willem achter de bedreigingen zit, maar het onderzoek heeft geen ‘concrete’ verdachten opgeleverd en is inmiddels gesloten.

“Denk eens goed na Wim”

Astrid Holleeder heeft zich in een herdruk van haar bestseller Judas rechtstreeks tot haar broer Willem gericht over de dreigingsincidenten. De uitgave verschijnt deze week. “Denk eens goed na Wim,” zo schrijft ze. “Weet jij toevallig wie die jongeman is die mij bij mama’s geheime adres stond op te wachten? Nee, natuurlijk weet je dat niet. Hoe durf ik het te vragen. Beschuldig ik je soms ergens van? Maar nee hoor, Wim, dat doe ik niet. Ik stel je gewoon een vraag,”  schrijft Astrid in haar laatste woord.

“Het houdt nooit op. Het begint pas”

“Weet jij misschien wie die vent was die heel brutaal vanuit zijn auto een pistool op Sonja richtte? (…) Nogmaals; ik vraag het alleen maar, ik beschuldig je nergens van. Want jij weet als geen ander dat pas iets is gebeurd als het kan worden bewezen,” aldus Astrid. “Het houdt niet op, hè Wim? Het houdt nooit op. Het begint pas,” zo voegt ze er ten slotte aan toe.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Telegraaf, NOS
Beeld | iStock

Ook interessant