Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó veel geld bespaar je als je de verwarming een graadje lager zet

verwarming-lager.jpg

Het is fijn om de verwarming hoog te zetten als het koud is. Maar goed voor het milieu is het bepaald niet. En dat niet alleen: het kan je ook nog eens een flinke duit kosten. Hoeveel bespaar je als je de verwarming voortaan een graadje lager zet?

De NOS zocht het uit en deed een aantal interessante conclusies.

Voor het slapengaan

Je bespaart jaarlijks zo’n vijftig euro als je de verwarming een graadje lager zet. In deze berekening is uitgegaan van 20 °C versus 19 °C in huis. Wat ook helpt is om de verwarming een uur voor het slapengaan al uit te zetten, hiermee bespaar je nog eens veertig euro.

Wasjes draaien

En als je dan toch al goed bezig bent, zijn er nog een aantal dingen waarop je kunt besparen. Bijvoorbeeld op het doen van de was. Als je normaal gesproken vier wasjes per week draait en er vanaf nu nog maar twee per week doet, scheelt dat je 25 euro op jaarbasis. En wist je dat een wasje op 60 °C bijna twee keer zo veel kost als een wasje op 40 °C?

Licht laten branden

Ook spaarzaam met je verlichting omgaan helpt. Elke lamp die dagelijks tien uur brandt, kost je dertig euro per jaar. Stel dat je op je slaapkamer vier spotjes de hele dag voor niets laat branden, dan kost dat je aardig wat geld. Méér dan dat ene graadje van de verwarming.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Foto | iStock

Ook interessant