Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zorgpersoneel doet dringende oproep: ‘Stop met hamsteren, wij willen ook eten’

wil-je-zorgpersoneel-helpen-stop-dan-met-hamsteren-in-de-supermarkt.jpg

Door het coronavirus hebben artsen, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers het ontzettend druk. Ze draaien extra lange diensten en zijn vaak overwerkt. En als ze na zo’n dienst nog boodschappen willen doen, staan ze in de supermarkt voor lege koelingen en schappen.  

Daarom doet het zorgpersoneel op social media massaal oproepjes: stop alsjeblieft met hamsteren, zodat ook wij gewoon kunnen eten.

Genoeg toiletpapier

Mark Rutte deed eerder deze week al een oproep aan Nederlanders, om alsjeblieft te stoppen met hamsteren. Er is geen tekort aan etenswaren of toiletpapier, dus is het echt niet nodig om enorme hoeveelheden in te slaan. Ook supermarkten vragen mensen alleen te kopen wat ze echt nodig hebben, en zeggen dat alles dagelijks zo veel mogelijk aangevuld wordt. Toch blijven sommige mensen hamsteren, en staan veel anderen dus regelmatig voor een leeg schap.

Zorgpersoneel voor lege schappen

Vooral zorgmederwerkers, die nu extra lange diensten draaien, komen vaak aan het einde van de dag pas in de supermarkt. Op Twitter is te zien dat zij keer op keer voor lege schappen staan. Geen brood meer en geen groente of fruit, terwijl het júist belangrijk is om gezond te eten tijdens deze periode. Daarom zoekt veel zorgpersoneel Twitter op om anderen op te roepen te stoppen met hamsteren:

Wil je de artsen, verplegers en andere zorgspecialisten dus een handje helpen, dan is het verstandig om alleen in te kopen wat je echt nodig hebt. Want hoewel ze het applaus van een paar dagen geleden enorm waarderen, zal ook het zorgpersoneel gewoon moeten eten. En niet hamsteren maakt het niet alleen voor hun een stuk makkelijker om nog gezond te eten, maar scheelt ook voor jou waarschijnlijk enorm in je portemonnee.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Twitter
Beeld | iStock

Ook interessant