Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi gebaar: zorgmedewerkers krijgen een coronabonus van duizend euro

mooi-gebaar-zorgmedewerkers-krijgen-een-coronabonus-van-duizend-euro.jpg

Medewerkers in de zorg hebben door het coronavirus de afgelopen maanden extra hard moeten werken. Dag en nacht ze klaar om coronapatiënten te behandelen. En dat wordt nu beloond: zorgmedewerkers krijgen een coronabonus van duizend euro netto.

De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en het ondersteunende personeel in de zorg, zoals schoonmakers. Artsen krijgen geen extra vergoeding, schrijft NOS.

Zorgsector bedanken

Met het extra geldbedrag wil minister De Jonge de zorgsector bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. Hij benadrukt nog eens de enorme druk op de zorgmedewerkers, die dag en nacht werken en vaak dubbele diensten hebben moeten draaien. “Het was een ongekende tijd”, zei hij. Al aan het begin van de crisis gaven verschillende partijen in de Tweede Kamer aan dat een bonus een gepaste beloning zou zijn voor zorgmedewerkers. Met deze coronabonus komt het kabinet daar dus aan tegemoet.

Lees ook: Janine (22) is verpleegkundige op een corona-afdeling: ‘Patiënten zijn vaak erg bang’

In het najaar uitgekeerd

Volgens minister De Jonge wordt de coronabonus in het najaar van 2020 uitgekeerd aan de zorgmedewerkers. De komende tijd wordt eerst uitgezocht en besproken hoe de betaling precies in zijn werk zal gaan. Naar schatting zullen zo’n 800.000 mensen voor de bonus in aanmerking komen, wat dus 800 miljoen euro zal kosten. Hoeveel mensen de bonus daadwerkelijk krijgen, wordt volgens de minister pas in het najaar echt duidelijk.

Geen loonsverhoging

Eerder deze week wees de Tweede Kamer een voorstel af om zorgpersoneel structureel meer te betalen. “We zorgen er elk jaar opnieuw voor dat de salarissen in de zorg de salarissen in de rest van de markt kunnen bijbenen”, zei minister De Jonge daar vandaag over.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NOS
Beeld | Getty Images

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant