Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo ziet de zoon van Robèrt van Beckhoven uit Heel Holland Bakt eruit

robert-van-beckhoven-heel-holland-bakt-margriet.jpg

Zo vader, zo zoon gaat ook op voor Robèrt en Koen van Beckhoven. De 31-jarige zoon van het Heel Holland Bakt-jurylid doet mee aan een nieuw tv-programma.

Niet als bakker of patissier, maar als restaurantchef.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Herman den Blijker

Koen doet samen met zijn vriendin Maartje mee aan Hermans pop-uprestaurant. Topchef Herman den Blijker gaat daarin op zoek naar een chefkok en leermeester voor zijn nieuwe mediterrane pop-uprestaurant in Rotterdam. En dat kwam voor het koppel goed uit, want ze moesten onlangs de deuren van hun restaurant in Tilburg sluiten, omdat ze van de gemeente geen horecavergunning meer kregen.

Helpen in de bakkerij

“Als klein mannetje groeide ik op in de bakkerij van mijn vader”, vertelt Koen aan het AD over de passie voor horeca die er door vader Robèrt met de paplepel is in gegoten. “Ik hielp vaak mee, maar ik merkte ook dat ik niet de kant van patisserie en brood op wilde. Ik houd van het contact met de gasten.” En dus besloot hij om naar de hotelschool in België te gaan.

In één klap BN’ers

Inmiddels woont hij al jaren met Maartje in Nederland. Tips hebben ze eigenlijk niet aan hun (schoon)vader gevraagd. “We zijn er heel onbevangen in gegaan.” Indruk hebben ze in elk geval al wel gemaakt op kijkers: “We zijn meteen na de eerste aflevering al herkend op straat en hebben leuke reacties gekregen.” Zal ie ooit in de voetsporen van zijn vader treden als Heel Holland Bakt-jurylid? Nou, nee: “Ik ambieer geen televisiecarrière, maar het is wel leuk om eens te zien.”

Je kunt Hermans pop-uprestaurant mét Koen vanaf vanavond op RTL 4 kijken.

Ben jij een baktalent? Met het Margriet-kookboek wórd je het. Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken – van voorgerechten tot en met desserts.

Bron | AD
Beeld | Omroep Max/Roland J. Reinders

Ook interessant