Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom een zonnebril minstens zo belangrijk is als zonnebrandcrème

zonnebrand-nu-smeren-pasen.jpg

De zon staat hoog aan de hemel en daar genieten we met volle teugen van. Een drankje op het terras, languit op het strand liggen of de tuin in: het liefst zijn we zo veel mogelijk buiten. Dat zonnebrandcrème smeren daarbij onmisbaar is, weten we. Maar wat blijkt? Een zonnebril dragen is minstens zo belangrijk.

Margriet samen met Charlie Temple

 

Bescherming voor je ogen én huid

Een zonnebril is net zo belangrijk als een zonnebrandcrème, ook als je maar even buiten bent en de zon maar een beetje schijnt. Wist je bijvoorbeeld dat twintig procent van alle staar komt door blootstelling aan uv-straling? Een zonnebril dragen is daarom belangrijk, niet alleen voor je ogen, maar ook voor de huid rondom. Maar weinig zonneproducten zijn geschikt voor dit gebied. Een zonnebril beschermt dus niet alleen je ogen, maar ook die huid rondom, wat ervoor zorgt dat je óók huidveroudering tegen gaat.

Een dure zonnebril is niet altijd beter

Nu denk je misschien dat als je je ogen wilt beschermen, dat daar een bepaald prijskaartje aan hangt, maar dat is niet zo. Eigenlijk zegt de prijs van een zonnebril niets over de bescherming tegen de zon. Waar je op moet letten is dat een zonnebril 100% UV-bescherming heeft.  Hoe je dit kunt herkennen? Kijk altijd of een zonnebril een 100% UV filter heeft of dat ze UV400 glazen hebben. De prijs van een bril zegt dus eigenlijk niets over de mate waarin je ogen worden beschermd.

Hippe zonnebril

Charlie Temple biedt een groot assortiment aan zonnebrillen met minimaal UV400 glazen, 100% bescherming voor je ogen onder de felle zon. Ook geschikt voor multifocale (zonne)glazen. Je hebt je al een hippe zonnebril voor € 25 inclusief standaard zonneglazen op sterkte, heb je misschien wel meer dan één nodig? Laat je inspireren op Charlie Temple.

Bron | RTL Nieuws, Parool
Beeld | iStock

Ook interessant