Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Zonder wifi en smartphones in huis voel ik me gezonder en energieker’

zonder-wifi-thuis.jpg

Mireille: “Ik had al jaren last van mijn darmen. De huisarts concludeerde dat ik het prikkelbaar darmsyndroom heb en dat ik er proefondervindelijk achter moest komen wat wel en niet goed voor me is. Ik dacht dat hij gelijk had en kwam zo ook een heel eind, maar mijn vriend vond na verloop van tijd dat er meer moest gebeuren.

Straling in huis
Hij raakte in gesprek met een collega, Lex. Hij had dezelfde klachten als ik en kampte bovendien met flinke hoofdpijnen – waar ik ook niet vrij van ben. Volgens Lex had dit allemaal te maken met de 4G-straling waar tegenwoordig niet meer aan te ontkomen valt: sinds hij die uit huis had geweerd, ging het lichamelijk én geestelijk een stuk beter met hem. Lex bood aan om ook bij ons thuis te komen meten en te laten zien aan hoeveel straling ik – op ‘mijn’ plek op de bank, achter de computer, in bed – per dag werd blootgesteld. Ik vond het interessant, maar ook een beetje ‘hocuspocus’. Zijn meetapparatuur liet allerlei verontrustends horen, maar wilden we geen straling meer in onze twee-onder-een-kapwoning, dan moesten we behoorlijk wat aanpassen. Mijn vriend ging ervoor: op de muur die we delen met de buren werd een stralingwerende koolstofverf aangebracht, draadloze huistelefoons werden vervangen voor ‘gewone’, internetten moesten we weer via de kabel en er kwam voor gasten een sticker op de deur met ‘verboden voor smartphones’ – die konden zij in een mandje achterlaten.

Geen klachten meer
Ik moet zeggen: het lijkt te werken! Ons huis is nu een jaar vrij van 4G-straling en ik heb nagenoeg geen last meer van mijn darmen, van hoofdpijnen en ook niet meer van het trekkende en doodvermoeide gevoel aan mijn gezicht dat ik ook zo vaak had. Althans, niet thuis. Bij anderen, waar de straling wel aanwezig is, steken deze klachten na enige tijd beslist weer de kop op, en dus blijf ik ook niet meer zo lang zitten als voorheen.

Smartphone uitdoen is reden tot discussie
Mijn omgeving vindt het allemaal maar lastig. Hoewel ze duidelijk merken hoezeer ik ben opgeknapt, willen familie en vrienden er eigenlijk niet aan dat 4G negatieve gevolgen kan hebben. Dat zou namelijk betekenen dat ze heel gemakkelijke dingen, zoals wifi, moeten opgeven en daar zijn de meeste mensen niet toe bereid. De smartphones uitdoen in ons huis is vaak al een heel ‘gedoe’ en reden voor discussie. Ik ben heel blij dat mijn vriend en Lex hun nek voor mij hebben uitgestoken. De rust in mijn hoofd die ik zonder straling in huis ervaar, is heerlijk en schijnbaar wat ik – naast mijn zelfuitgedachte dieet – nodig had om weer met meer energie en minder lichamelijk ongemak te kunnen functioneren.”

Ook interessant