Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hou je vast: er is een zomerstorm met flinke windstoten op komst

hou-je-vast-er-is-een-zomerstorm-met-flinke-windstoten-op-komst.jpg

We hebben nog maar net een hittegolf achter de rug of de eerste storm staat alweer voor de deur. Woensdag krijgen we namelijk te maken met een forse zomerstorm die lokaal gepaard kan gaan met windstoten tot 110 kilometer per uur.

Dat schrijft Weer.nl.

Zomerstorm raast voorbij

Vandaag is het al erg onrustig: in de kuststreken kunnen mensen rekenen op windkracht 6 à 7 en later vanavond passeert er ook nog eens een koufront met buien. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag is het pas écht raak. Achter het koufront met buien wordt het volgens Weer.nl “echt onstuimig met langs de gehele westkust kans op windkracht 8 tot stormkracht 9.” De kans is groot dat je hier ook wat van hoort als je in bed ligt, want de windstoten kunnen in de kustgebieden met snelheden van 110 kilometer per uur voorbij razen.

Rest van de week én maand

En helaas beperkt het stormachtige weer zich niet tot woensdagnacht: ook woensdagochtend gaat het aan zee nog flink tekeer. Gelukkig neemt de wind gedurende de dag een beetje af. Donderdag is het al stukken rustiger, al hoeven we voorlopig geen mooi weer te verwachten. Voor vrijdag wordt er namelijk opnieuw nattigheid en veel wind voorspeld. Maar het is niet alleen maar slecht nieuws. In deze weersvoorspelling van september staat namelijk dat er ook heel wat mooie zomerse dagen mét lekkere temperaturen voorbij komen. Nog even volhouden dus, want na regen komt zonneschijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Hart van Nederland
Beeld | iStock

Ook interessant