Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op déze dag kunnen we eindelijk weer zomerse temperaturen verwachten

op-deze-dag-kunnen-we-eindelijk-weer-zomerse-temperaturen-verwachten.jpg

Tot nu toe is de zomer ver te zoeken: regen en wolken wisselen elkaar af, en van zomerse temperaturen kunnen we nog niet echt spreken. Maar we hebben goed nieuws, want donderdag lijkt het eindelijk weer de goede kant op te gaan.

Dinsdag moeten we het nog even doen met hier en daar een paar buien en gelukkig daarna opklaringen. De zon laat zich in de middag al steeds vaker zien, de wind neemt wat af en het wordt tussen de 19 en 22 graden. Woensdag kan er nog een lokale bui vallen in het noorden, maar verder schijnt de zon flink. Jammer genoeg kunnen er in de middag wel wat stapelwolken zijn, maar er staat wederom weinig wind en de temperaturen lopen op naar 21 tot 24 graden.

Zomerse temperaturen

Dat gaat al de goede kant op dus, maar donderdag kunnen we pas écht spreken van zomerse temperaturen. Dankzij een zuidelijke wind – al staat er weinig wind – loopt de temperatuur op naar 22 graden aan de westkust en op de Wadden tot lokaal een lekkere 27 graden in het (zuid)oosten. Daar hebben we lang naar uitgekeken.

Het lijkt er op dat het dan nog niet voorbij is met de pret, want ook vrijdag kunnen we op veel plekken in het oosten en zuidoosten zomerse temperaturen verwachten. Hoe het weekend eruit gaat zien is nog wat onzeker, maar volgens Weer.nl lijkt het rustige, droge zomerweer ook dan nog aan te houden.

Daarna moeten we afwachten of deze typische Hollandse zomer weer verder gaat met regen, wind en zon of dat het nog even droog en zonnig blijft.

Lees ook:
Hier nog niet echt zomer, in Zuid-Europa bloedheet: hoe kan dat?

Bron | Weer.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant