Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zomers weekend voor de deur (met op déze dag mogelijk onweer en hagel)

fijn-vooruitzicht-er-komt-een-warm-zomerweekend-aan-margriet.jpg

We hebben een paar wisselvallige dagen achter de rug, maar gelukkig staat er een warm zomerweekend voor de boeg. Vanaf morgen gaan de temperaturen weer lekker omhoog en dat betekent dat we dit weekend tóch nog lekker kunnen genieten van een terrasje of een dagje strand.

En dat is natuurlijk best fijn met alle versoepelingen die vanaf morgen in gaan…

Regen en relatief fris

Voordat het zover is, moeten we eerst nog wat regen doorstaan vandaag. In de ochtend kunnen er namelijk wat regenbuien voorbij komen, maar in het oosten blijft het gelukkig droogt en schijnt het zonnetje ook nog eens lekker. In de westelijke helft van het land valt helaas af en toe regen. De temperatuur ligt tussen de 18 graden aan zee tot 22 graden langs de oostgrens, en dat is toch een beetje fris voor deze tijd van het jaar.

Start zomerweekend met onweer

Ook zaterdag krijgen we een wisselvallige dag, waarin zonnige perioden en wolkenvelden elkaar afwisselen. Vooral mensen in het zuidwesten hebben pech, want daar komt aardig wat bewolking voor. Er kunnen vooral in de middag enkele buien ontstaan en daarbij is er ook nog eens kans op onweer en hagel. Gelukkig blijft het ook op veel plekken droog. Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, weinig wind én een hoge luchtvochtigheid, kan het af en toe ook een beetje broeierig aanvoelen. Gelukkig verdwijnen de buien in de avond en klaart het ook weer breed op.

Zwoele zomeravond

Zondag is toch wel de mooiste dag voor een terrasje of dagje strand. De temperaturen stijgen dan naar 26 tot 28 graden. Op de wadden is het een stuk frisser met temperaturen tot maximaal 20 graden. Ook op de Zeeuwse stranden kan het in de middag wat afkoelen door zeewind. De kans is echter groot dat het overal droog blijft, wat betekent dat we waarschijnlijk een heerlijk zwoele zomeravond gaan krijgen.

Bron | Hart van Nederland
Beeld | Getty

Margriet 28 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week de natuur in: unieke kampeeradresjes, eetbare planten, de beste apps voor in de natuur en meer. Maar ook: verhuizen van de stad naar een dorp, een interview met Sigrid Kaag, terug naar het oude normaal en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant