Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zomereenzaamheid: stuur eens een kaartje!

zo-ga-je-je-angst-te-lijf.png

De zomervakantie is begonnen. Voor velen een periode om naar uit te kijken, lekker met het gezin of vrienden op vakantie, even de boel de boel laten. Toch is dit voor veel mensen ook een periode om als een berg tegenop te zien. Nienke van Luten (28) had last van zomereenzaamheid.

“Ik heb mij jarenlang eenzaam gevoeld. Tijdens de zomer was die eenzaamheid erger dan anders omdat veel van de reguliere activiteiten een zomerstop hadden. School was gesloten, sporten stopte en iedereen was op vakantie. Hierdoor leken de dagen voorbij te kruipen en zag ik bijna niemand. Ik was echt opgelucht toen de vakantie weer voorbij was en ik weer naar school kon,” vertelt Nienke.

Campagne tegen zomereenzaamheid

Om mensen met zomereenzaamheid te steunen, is Coalitie Erbij de campagne Wie nodig jij uit deze zomer? gestart. De campagne roept mensen op om aanpakker te worden in plaats van toeschouwer van eenzaamheid. Dat kan door in de zomer iemand die last heeft van eenzaamheid of die weinig de deur uitkomt een kaartje te sturen of uit te nodigen voor een bezoek of om samen op pad te gaan. Meer informatie en inspiratie over de campagne is te vinden op wienodigjijuit.nl.

Voel jij je in de zomer ook vaak eenzaam? Of heb je daar geen last van, maar wil je wel graag meedoen met deze mooie actie? Laat het Margriet hieronder weten! 

Ook interessant