Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De zomer doorbrengen op een privé-eiland? Dit is je kans

qy6rgc46n9tx_selected_wide_1200.jpg

Altijd al een zomer door willen brengen op een privé-eiland? Grijp dan nu je kans. De eigenaren van het Ierse eilandje Great Blasket zoeken een duo dat deze zomer op het eiland wil wonen. Maar de hele zomer zonnen, lezen en zwemmen, dat zit er niet in.

Het duo dat gekozen wordt, is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van drie vakantiehuisjes én moet een koffiezaak runnen op het eiland.

Vakantiehuisjes en een koffietent

Great Blasket Island ligt voor de kust van Ierland en is zo’n 4,5 vierkante kilometer groot. Het eiland is al jaren in het bezit van Alice Hayes en haar partner Billy O’Connor. Zij zoeken elk jaar een nieuw koppel dat de accommodaties wil runnen, en de koffiezaak bemannen. Zomers komen er elke dag zo’n vierhonderd gasten met de boot richting het eiland, om te wandelen, genieten van het uitzicht en natuurlijk een kopje koffie te drinken.

Duo

De twee nieuwe bewoners hoeven niet per se een koppel te zijn, twee vrienden of familieleden mag ook. Elk tweetal mag zich dus aanmelden voor deze functie, als jullie maar wel héél goed met elkaar kunnen opschieten. Samenwerken is super belangrijk voor deze job, en jullie zitten letterlijk met z’n tweeën op een onbewoond eiland.

Geen stromend water

Wakker worden met uitzicht op de zee en de prachtige groene velden, op een eiland waar verder niemand is, dat klinkt natuurlijk als een droom. Er zijn alleen wel wat nadelen, zo is er geen stromend warm water, weinig elektriciteit én geen wifi aanwezig op Great Blasket Island. Er is wel bereik voor je mobiele telefoon, maar dan moet je wel eerst een manier vinden om deze te kunnen opladen.

Mocht je interesse hebben, je kan de vacature hier vinden. Er hebben inmiddels al meer dan 7000 mensen gereageerd, dus je hebt wel wat concurrentie.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU, Irish Central
Beeld | iStock

Ook interessant