Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Moeilijk te geloven: deze zomer schijnt droger, zonniger én warmer te worden

de-zomer-wordt-droger-warmer-en-zonniger.jpg

Kijk je nu naar buiten, dan is het moeilijk te geloven… Maar de weersverwachtingen voor deze zomer zijn droger, zonniger en warmer dan normaal. De voorspellingen worden gedaan door Weeronline, waarbij lange periodes van rustig zomers weer met veel zonnige dagen wordt verwacht. 

Maar wat is normaal, kun je je dan afvragen. De zomer van 2018 was de warmste zomer ooit gemeten, met gemiddeld 18,9 graden gemeten in De Bilt. Volgens WeerOnline zullen hoge drukgebieden de aankomende zomer overheersen waardoor het zonnetje zich vaker dan normaal zal laten zien, en we dus warmere dagen krijgen. Volgens de berekeningen zal de gemiddelde temperatuur daarbij op 18 graden liggen, wat normaal gesproken rond de 17 graden ligt.

Regen en onweer

De zomerse temperaturen zullen vanaf juni ons land binnenkomen vanuit het oosten en zuidoosten. Helaas betekent dit dat het binnenland zich zal moeten opmaken voor stevige regen- en onweersbuien. Vanaf augustus draait dit weerbeeld zich naar het westen en zuidwesten waardoor warme winden voor warme dagen in het binnenland zullen zorgen. De kustprovincies, daarentegen, zullen vrij normale temperaturen hebben.

Onzekere voorspellingen

In tegenstelling tot Weeronline zijn ze bij Weerplaza een stuk pessimistischer over de zomerse voorspellingen. Volgens weerman Wilfred Janssen zijn dergelijke langetermijnvoorspellingen gebaseerd op rekenmethodes die op de korte termijn nauwkeurigheid geven, maar voor de lange termijn onzeker zijn. Volgens de weerman heeft de opwarming van de aarde zeker invloed op de warmere temperaturen, maar de maand mei is vooralsnog kouder dan normaal. Waar we jaarlijks gemiddeld kunnen rekenen op een temperatuur van 13,1 graden, blijven temperaturen deze maand steken op 12 graden.

Laten we hopen dat Weeronline deze zomer gelijk gaat krijgen!

Bron | Metronieuws, AD
Beeld | Shutterstock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant