Nieuws

Zó zorg je ervoor dat je wollen trui niet meer kriebelt

wollen-trui-kriebelt.jpg

Een wollen trui kan heerlijk warm en knus zijn, maar wat nu als je zo’n vervelend kriebelexemplaar te pakken hebt? Nou, dan kunnen deze trucjes uitkomst bieden.

Dus stop maar met krabben!

Scheutje azijn

Voor deze tip kun je gewoon in je keukenkastje grijpen. Voeg een scheutje natuurazijn toe aan je wolwas en je trui komt er stukken beter uit. Azijn zorgt er namelijk voor dat de harde en prikkelende pluisjes een stuk zachter aanvoelen. Nog een handige tip: gooi je wollen trui binnenstebuiten in de was om wrijving tijdens het wassen te verminderen.

Conditioner

Ook voor deze tip hoef je niet naar de supermarkt. Die conditioner die je altijd voor je haren gebruikt, kun je namelijk ook voor je wollen trui gebruiken. Vul een emmer met koud water en dompel je trui hier in onder. Knijp vervolgens (voorzichtig) het koude water er zoveel mogelijk uit en dep er een beetje extra voedende conditioner op. Laat dit een half uur intrekken en kneed het haarproduct er zachtjes uit. Leg je trui op het droogrek en klaar is Kees!

Even in de vriezer

Als bovenstaande trucjes niet helpen, kun je altijd nog je vriezer in de strijd gooien. Leg je kriebeltrui een nachtje in de vriezer, en je zal merken dat je de volgende dag veel minder last hebt van kriebels. De kou zorgt er namelijk voor dat de vezels samentrekken en daardoor minder gaan kriebelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be |
Foto | iStock |

Ook interessant