Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó ziet de kerstboom van Queen Elizabeth eruit

queen-elizabeth.jpg

Als het aan koningin Elizabeth ligt, kan de kerst niet vroeg genoeg beginnen. De vorstin heeft de kerstbomen op Windsor Castle alvast laten optuigen en wij kunnen je de prachtige foto’s natuurlijk niet onthouden.

Windsor Castle ziet er namelijk weer superfeestelijk uit.

Reusachtige boom

Zo staat er in de St. George’s Hall een kerstboom van zo’n 7 meter hoog, met maar liefst 7.000 lichtjes en gouden decoratie. En de koningin heeft natuurlijk aan één kerstboom niet genoeg: in de Crimson Drawing Room staat nog een kerstboom van 4,5 meter met rode decoraties.

Flinke klus

Het versieren van zulke flinke bomen is een behoorlijke operatie, zo vertelt een woordvoerder van het koningshuis. “De grote boom komt uit Windsor Great Park, dus hij is echt gegroeid op de grond rond het kasteel. Het is een Nordmann-spar met 7.000 lichtjes. Het duurde anderhalve dag om de boom te versieren en daar waren heel hoge ladders voor nodig.”

Weinig thuis

Elizabeth zal zelf niet echt van de versiering kunnen genieten. De koningin brengt maar weinig tijd door op Windsor Castle. Ze viert de kerstdagen elk jaar in Sandringham met haar man Philip en andere familieleden. De kerstdecoratie blijft gelukkig wel lang hangen. Hoewel het in Engeland gebruikelijk is om de decoratie voor 5 januari weer op te ruimen, doet Elizabeth dat altijd pas op 6 februari, de dag waarop haar vader is overleden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Windsor Express
Foto | iStock/Twitter

Ook interessant