Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó ziet actrice Sophia Loren (86) er vandaag de dag uit

zo-ziet-actrice-sophia-loren-er-vandaag-de-dag-uit.jpg

Mannen wilden mét haar zijn, vrouwen wilden haar zijn: Sophia Loren genoot jarenlange bekendheid als een actrice, schoonheidsicoon en sekssymbool, maar de afgelopen tien jaar is ze niet meer op het witte doek geweest. Tot nu toe, want voor haar zoon regisseur Edoardo Ponti maakte ze een uitzondering.

De actrice is momenteel te bewonderen in de Netflix-film La vita davanti a sé (The Life Ahead), en kenners zijn er zeker van dat het icoon hier een Oscar in de wacht gaat slepen. Maar hoe ziet ‘de mooiste vrouw ter wereld’ er vandaag de dag uit?

Sophia Loren in haar jongere jaren

Allereerst wat geheugensteuntjes van hoe Sophia Loren er in haar jongere jaren uitzag:

Kritiek op uiterlijk

Hoewel Sophia Loren altijd werd geroemd om haar uiterlijk, was het opvallend genoeg juist haar uiterlijk dat ervoor zorgde dat ze in het begin van haar carrière maar moeilijk aan de bak kwam. Castingdirectors vonden haar ‘niet fotogeniek genoeg’ of ‘te lang, te zwaar gebouwd en te dik’ en ‘haar mond is te groot en haar neus te lang’. Sophia kreeg op haar zestiende zelfs het verzoek om haar neus te laten verkleinen en af te vallen, maar weigerde. “Ik zag er eindelijk vrouwelijk uit en ik merkte hoe mannen op me reageerden. En als mannen je nakijken, wat kan er dan nog mis met je zijn?”, aldus Sophia.

Carrière

Haar besluit werpt uiteindelijk z’n vruchten af, want op haar achttiende krijgt ze de rol in de film Aida en in 1954 breekt ze door met de film The Gold of Napels. In 1958 tekent ze voor vijf Amerikaanse films bij Paramount, destijds een wereldcontract. Voor haar rol als een slachtoffer van verkrachting in Two Women sleept ze zelfs een Oscar in de wacht. Loren speelt in de ene na de andere film en is jarenlang de meest gewilde actrice in de filmwereld. Naast haar filmcarrière heeft ze ook bescheiden succes als zangeres en schrijft ze meerdere kookboeken.

Sophia Loren anno 2020

Zo’n tien jaar geleden besloot de actrice een stapje terug te doen uit de filmwereld en zich vooral te richten op haar privéleven. Onder regie van haar zoon Edoardo Ponti besloot de 86-jarige actrice echter terug te keren op het filmdoek. Critici zijn razend enthousiast over haar rol in de film La vita davanti a sé. De trailer ziet er ook veelbelovend uit:

In Margriet 49 (nu in de winkel) vertelt Sophia Loren in een exclusief interview dat ze nog steeds erg tevreden is over haar uiterlijk: “Ik zie er toch nog goed uit? Als ik naar mezelf kijk in de spiegel, zeg ik: ‘Ah, bella, bella, wow!’ Haha.”

Sophia Loren tijdens een interview in oktober van dit jaar:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sophia-loren-2.jpg

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | YouTube, Elegance
Beeld | Getty

M49 COVER

Margriet 49 ligt nu in de winkel! Met deze week: nieuw geluk bij je jeugdliefde, een exclusief interview met Sophia Loren, positief blijven en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant